Školy šetria, deti sa učia v kabátoch
29 | 09 | 2022 I Alica Kočišová

Slováci už ťažké časy pociťujú. Cesta do recesie, po ktorej sme vykročili, rast inflácie a ceny energií v nevídaných výšinách. Aj vďaka tomu všetkému musia šetriť aj školy. Naše deti sedia v triedach naobliekané, študentské hliadky zhasínajú svetlá a vypínajú sa radiátory. Vrátime sa k výučbe z domu?

Školy na Slovensku musia šetriť, ako a kde sa len dá. Deti sedia na vyučovaní v bundách a mikinách a objavujú sa návrhy o výučbe z domu, alebo o skrátenom vyučovaní. Informáciu priniesol Týždenník Trend.

Online výučba nebude

Možnosť online výučby z domu premiér Eduard Heger odmieta a tvrdí, že školy sa z dôvodu zvyšujúcich sa cien energií nebudú v žiadnom prípade zatvárať.

Beňová: Zlyháva celá koalícia! Je čas na vyslovenie nedôvery vláde
Nie je len ministrom financií a expremiérom, je aj predsedom OĽaNO. To je ďalší dôvod, pre ktorý by mal predseda vlády spojiť toto hlasovanie s vyslovením dôvery celej vláde a teda de facto celej koalícii. Týmito slovami sa ku odvolávaniu ministra... Čítať ďalej
29 | 09 | 2022 | Alica Kočišová
 

Žiacke hliadky zhasínajú

Podľa zistení Trendu, predpokladaný nárast nákladov v porovnaní s minulým školským rokom v niektorých školách predstavuje sumu 10 až 15 tisíc eur. Školy majú radiátory na chodbách vypnuté, niekde sa zriadili žiacke hliadky, úlohou ktorých je vypínať počas prestávok v triedach a na chodbách svetlo a kontrolovať aj to, či sú pozatvárané okná, aby sa zabránilo úniku tepla.

Vyučovanie sa môže skrátiť

Hovorca Košíc Dušan Tokarčík uviedol, že aj napriek nepriaznivej situácii je aj naďalej hlavným cieľom zachovanie prezenčného vyučovania na školách. „V prípade, ak by sa situácia radikálne, dramaticky zmenila, tak sme pripravení prijať ďalšie opatrenia, napríklad skrátené vyučovanie,“ pripúšťa jedno z možných riešení súčasného stavu. 

Fedor Flašík VIE, kto SABOTOVAL Nord Stream!
Nazývali ho reklamný mág. Dopomohol k vládnutiu mnohým. Dnes sa už do politiky príliš nehrnie, to však Fedorovi Flašíkovi nebráni komentovať verejné dianie na sociálnej sieti. A veru ho aj komentuje, väščinou stručne, jasne a výstižne. Najnovšie... Čítať ďalej
29 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik