Rado Baťo: Vojna pokračuje!
29 | 09 | 2022 I Tibor Malý

Nie, nemáme na mysli tú na Ukrajine, ale tú medzi ministrom financií a šéfom OĽaNO Igorom Matovičom a Radom Baťom, manželom Zuzany Baťovej, exriaditeľky Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv (ŠÚKL). Olej do ohňa ich sporu prilial Baťo v statuse, kde si opäť kopol do svojho úhlavného nepriateľa.

Rado Baťo je bývalý novinár, ktorý dokonca pracoval ako podriadený na ministerstve financií pod Igorom Matovičom. Vojna medzi nimi začala po tom, ako Baťova manželka so svojím ŠÚKL nedala také hodnotenie vakcíny Sputnik V, aké Matovič, ktorý ju doviezol z Ruska na Slovensko, očakával. Teraz, keď sa ministra Igora Matoviča pokúšajú poslanci v parlamente odvolať, vykopal Baťo opäť vojnovú sekeru a zaťal ju do chrbta svojho nenávideného soka.

Každé z troch desaťročí prinieslo vážneho favorita

„Je pravdou, že v súťaži o najhoršieho ministra financií v histórii Slovenskej republiky panuje podstatne zúrivejšia konkurencia než v súboji o najlepšieho správcu verejných financií. Každé z troch desaťročí existencie ponovembrového Slovenska prinieslo vážneho favorita na celkové víťazstvo,“ napísal v úvode statusu Baťo, aby sa vzápätí vrátil do minulosti, v ktorej našiel troch vážnych adeptov na víťaza.

„V roku 1998 minister Miroslav Maxon doviedol štátne financie na pokraj krachu. Situácia bola po veľkolepom rozhadzovaní peňazí a otváraní nedokončených diaľnic za účasti topmodelky Claudie Shifferovej taká zlá, že štát neplatil faktúry a meškali výplaty verejných zamestnancov. Minister financií pred voľbami situáciu vyriešil tak, že stav štátnej kasy pred verejnosťou utajil,“ pripomenul Baťo prvú situáciu.

Matovič sa pred odvolávaním poľutoval, je to nah*vno pocit
Dnes poobede o 14:00 čaká ministra financií odvolávanie na mimoriadnej schôdzi, ktorú iniciovala opozičná strana SaS. Návrh na vyslovenie nedôvery podpísalo 32 poslancov, okrem iniciátorov aj nezaradení poslanci Miroslav Kollár, Tomáš Valášek a aj... Čítať ďalej
28 | 09 | 2022 | Alica Kočišová

„V roku 2010 sa rozpočtová politika ministra Jána Počiatka utrhla z reťaze. Vláda nebola schopná reagovať na hospodársku krízu, verejné financie sa ocitli v obrovskom deficite. Skutočnú hĺbku problémov sa minister financií – opäť pred voľbami – snažil ututlať. Nezverejnil ani záverečnú bilanciu hospodárenia štátu za predchádzajúci rok. Neunúval sa pripraviť východiská na zostavenie rozpočtu na nasledujúci rok,“ pridal ďalší počin bývalého ministra financií, ktorý tiež neušiel jeho kritike.

Na záver si nechal Baťo úhlavného nepriateľa Matoviča. „V roku 2022 minister Igor Matovič poprel, že by sám seba prirovnal k palmičke a k Židom, ktorých nacisti počas druhej svetovej vojny poslali do koncentračných táborov. O stave prípravy štátneho rozpočtu na budúci rok toho viac nevieme. Tri týždne pred posledným termínom, keď vláda musí návrh poslať do parlamentu, aj tí najostrieľanejší veteráni na ministerstve financií pri tejto téme len rezignovane mávnu rukou,“ uzavrel Rado Baťo smerujúci ku rozpútaniu ďalšieho boja s Igorom Matovičom.

META zasiahla! Dôvod? Kritika Ukrajiny a vychvaľovanie Ruska
Meta zasiahla. Zastaviť mala najväčšiu ruskú informačnú operáciu, do ktorej mali byť zapojené ambasády. Informáciu medzi prvými priniesla stránka Hoaxy a podvody - Polícia SR. Jedným z dôvodov podľa nich mala byť aj ustavičná kritika Ukrajiny a... Čítať ďalej
29 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik