Robert Fico: Leyenová je falošná ako rolexky kupované v tureckom bazári
26 | 09 | 2022 I Alica Kočišová

Robert Fico (Smer-SD) poskytol exkluzívny rozhovor pre maďarskú televíziu HírTV. Uviedol, že Ursula von der Leyenová je falošná ako rolexky kupované v tureckom bazári.

Líder slovenskej opozície sa v exkluzívnom televíznom rozhovore okrem iného vyjadril aj k osobe predsedníčky Európskej komisie. Nazval ju falošnou, lebo podľa jeho slov Európska komisia nezmrazila Maďarsku pomoc vo výške 7,5 miliardy eur preto, že maďarská vláda neprijala určitú legislatívu, ale preto, že názory Orbánovej vlády nie sú v súlade s názormi väčšiny členských štátov. Rozhovor priniesol portál felvidek.ma.

V Európskej únii neplatí rovnaký meter

Tvrdenie predsedníčky Európskej komisie, že v Maďarsku dochádza k porušovaniu právneho štátu nazval Robert Fico úsmevným a pýta sa, čo sa potom deje na Slovensku. Na Slovensku zomierajú ľudia vo väzení, sme svedkami toho, že ministerstvo spravodlivosti sa musí ospravedlňovať za nezákonné výkony väzby, máme vyšetrovateľov obvinených zo strašných vecí. Od komisie očakáva, že bude aplikovať rovnaký štandard  na všetkých a preto sa vyjadril, že nemôže súhlasiť s podaním proti Maďarsku. Ak by na Slovensko aplikovali rovnaký meter, museli by podľa jeho slov od nás odobrať aj posledný cent dotácií. 

Orbán: Maďarské rodiny ochránime, aj bez financií z Bruselu
Západ je na strane vojny, Maďarsko na strane mieru. Okrem tej rusko-ukrajinskej prebieha aj dezinformačná vojna. Zrušenie sankcií by prinieslo pokles cien o polovicu. Keď v Bruseli dôjdu argumenty, hovoria o porušovaní „európskych hodnôt“. Aj o... Čítať ďalej
26 | 09 | 2022 | Alica Kočišová

Zrušenie práva veta bude začiatkom konca

Obáva sa aj kvôli iniciatíve, ktorá má za cieľ zrušiť právo veta. Malé štáty tým podľa neho stratia možnosť spolupodieľať sa na rozhodovaní a bude to začiatok konca Európskej únie. 

V otázke vojny máme s Viktorom Orbánom rovnaký postoj

K vojne na Ukrajine zdôraznil, že keby bol premiérom, neposlal by na Ukrajinu ani jeden náboj. „Názor Viktora Orbána na ukrajinsko-ruský konflikt je mi mimoriadne blízky, keďže ho od vypuknutia konfliktu prezentujem aj ja. Z tohto dôvodu ma slovenská tlač označila za Putinovho žoldniera, čo odmietam. V prvom rade som verný Slovensku. Chcem, aby susedná krajina nemala vojnový konflikt. Moje politické názory sú odlišné od Viktora Orbána. On je konzervatívny politik a ja som ľavičiar, ale v otázke vojny a mieru máme rovnaký postoj.“ - uviedol Robert Fico.

Zuzana Dolinková: Kvôli neschopnosti premiéra skolabuje zdravotníctvo
Zuzana Dolinková, podpredsedníčka strany Hlas-SD, pred niekoľkými dňami reagovala na návrh na zvyšovanie platov zdravotníkov, ktorý vláda schválila. Premiér Heger by sa mal podľa jej slov hanbiť za to, že on síce doteraz zjavný problém neriešil,... Čítať ďalej
26 | 09 | 2022 | Alica Kočišová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik