Erik Tomáš: Už vieme s kým bude menšinová váda fungovať
21 | 09 | 2022 I Alica Kočišová

V zákulisí už vznikol nejaký politický obchod. Testom, či takáto spolupráca existuje bude odvolávanie Igora Matoviča v parlamente a schvaľovanie rozpočtu. Erik Tomáš, poslanec NRSR a podpredseda strany Hlas-SD tvrdí, že fungovanie menšinovej vlády zabezpečia Tarabovi poslanci (Život NS).

V utorok za otvorenie schôdze parlamentu hlasovali aj poslanci strany Hlas-SD. Urobili tak po tom, ako bola splnená ich podmienka, aby sa hneď na začiatku rokovalo o zmene ústavy, ktorá by umožňovala predčasné voľby. Tá už prešla aj prvým čítaním. Informáciu priniesol portál hnonline.sk.

V Slovenskom krase objavili novú priepasť, našli v nej i ľudské kosti
Na Silickej planine, ktorá je súčasťou Národného parku Slovenský kras, objavili jaskyniari ešte v júni doposiaľ neznámu priepasť. V jej útrobách našli i ľudské kosti, ktoré podľa zistení odborníkov pochádzajú z obdobia neskorého stredoveku. Pre... Čítať ďalej
21 | 09 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Včerajší deň ukázal s kým bude menšinová vláda vládnuť

„Obštrukcia bola dobrá na to, aby sme ukázali, že s kým chce menšinová vláda vládnuť. A nakoniec ten včerajší deň ukázal s kým tá menšinová vláda bude vládnuť. Budú to  poslanci okolo pána poslanca Tarabu. To je po včerajšku už jasné.“ - vysvetlil Tomáš a tiež podotkol, že pozmeňujúci návrh, ktorý pripravuje Mária Kolíková (SaS) a ktorý by vypustil možnosť predčasných volieb referendom, je pre nich neakceptovateľný. Strana Hlas-SD sa bude do októbrovej schôdze snažiť s Richardom Sulíkom (SaS) diskutovať a presvedčiť ho, aby takýto návrh nepredkladali. 

Musí byť možnosť na predčasné voľby

Tomáš si myslí, že v ústave musí byť možnosť na predčasné voľby referendom. "Lebo oni keby sa medzi sebou dohádali aj ako psy, prepáčte za výraz, keby ďalej pokračovalo to, že neriešia krízu ako počas tohto inflačného obdobia čo môžeme sledovať, tak neexistuje v ústave nástroj ako by sme dospeli k predčasným voľbám. Takýto nástroj v demokratickej krajine musí byť.“ - hovorí.

Ministrove slovné perly a urazení novinári
Nedávny výrok Igora Matoviča nahneval nie len novinárov, ale aj jeho bývalého koaličného partnera, štátneho tajomníka ministerstva spravodlivosti Dostála O čo šlo "2,5 roka zápasu, bohužiaľ, aj za podpory skorumpovaných médií, v rukách oligarchov... Čítať ďalej
21 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Podporíme aj koaličné návrhy

Poslanec tiež hovorí, že pokiaľ budú vládne návrhy zákonov rozumné a pomôžu ľuďom, podporia ich. „Samozrejme bianko šek vypisovať nebudeme, ale napríklad strana Hlas má viac dôležitých zákonov, ktoré chceme aby prešli. A určite využijeme to preskupenie síl v parlamente na to, aby sa tie naše opozičné návrhy len tak nezmietli zo stola.“ - vyhlásil v spojitosti s 13. dôchodkom pre dôchodcov a 200 eurovým príspevkom na dieťa. Spochybňuje však konštruktívnu diskusiu zo strany vlády, keď premiér Heger vyzýva opozíciu na spoluprácu s vládou, tieto dva návrhy Hlasu však podporiť nemieni.

Naše hlasy nepotrebujú

Erik Tomáš predpokladá, že koalícia nebude ich hlasy potrebovať, lebo zákony si schvália za pomoci poslancov okolo Tomáša Tarabu. „Zároveň je už pripravený oficiálny návrh na zvolenie pána Tarabu do funkcie podpredsedu parlamentu. Navrhol to jeho kolega Kuffa a nikdy by takýto návrh nebol podaný do parlamentu, keby už nemali podporu vlády. Takže vyzerá to tak, že v zákulisí už vznikol nejaký politický obchod.“ - prezradil čo očakáva. Podľa jeho slov testom toho, či takáto spoupráca existuje bude odvolávanie ministra financií Igora Matoviča v parlamente a schvaľovanie rozpočtu. Dodáva, že Hlas je pripravený svojimi hlasmi pri odvolávaní pomôcť. So stranou SaS chcú rokovať o návrhu na zmenu ústavy a teda pri týchto dvoch návrhoch bude platiť to, že ak majú podporiť jeden, musí sa zmeniť ten druhý.

Nasleduje totálna vojna!
Putin strčil bombu pod svoj vlastný autoritársky režim. Namiesto ukončenia vojny dôjde k jej predĺženiu. Z hospodárstva budú odvádzané ľudské zdroje, ekonomiku čakajú ešte horšie časy. Dôjde k destabilizácii rozpočtu. Týmito slovami komentoval... Čítať ďalej
21 | 09 | 2022 | Alica Kočišová

Pridajte sa k nám! Pracovná ponuka!
Redakcia jedného z najčítanejších denníkov – Hlavný denník, hľadá do svojho dynamického kolektívu redaktorov. Máme vysoké nasadenie, rýchle tempo, reflektujeme na situácie doma, ale aj v zahraničí, zaujímajú nás názory, ktoré sú iné, ako ponúka mainstream. Do nášho kolektívu potrebujeme ambicióznych redaktorov, ktorí sú flexibilní, samostatní, vedia sa orientovať na sociálnych sieťach a zvládajú pracovný stres. Výhodou sú skúsenosti s redaktorskou prácou z oblasti žurnalistiky a médií, ale nie podmienkou! Pracuje sa z domu. Neformálny životopis zasielajte na [email protected].

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik