Na pohrebe britskej kráľovnej bol prezident Rizman!
19 | 09 | 2022 I Eka Balaskova

Vo Westminsterskom opátstve sa v pondelok, 19. 9. konal štátny pohreb kráľovnej Alžbety. Zúčastnila sa na ňom aj prezidentka SR Zuzana Čaputová so svojim partnerom Jurajom Rizmanom. Agentúre AP asi uniklo, že Slovensko má prezidentku a nie prezidenta.

2000 pozvaných

Štátny pohreb má prísny protokol a okrem členov kráľovskej rodiny sa na ňom zúčastňujú aj hostia vrátane členov kráľovských rodín, zástupcov krajín Commonwealthu a politických lídrov vrátane prezidenta USA Bidena s manželkou a napríklad aj predsedníčky EK von der Layenovej či francúzskeho prezidenta Macrona. 

Zástupkyňa Slovenska

Prezidentka Zuzana Čaputová sa na pohrebe zúčastnila v sprievode svojho priateľa Juraja Rizmana a do Londýna prileteli deň, pred pohrebom. Zosnulej kráľovnej vzdala úctu pri katafalku vo Westminsterskej sále a následne sa zúčastnila recepcie, ktorú podával v Buckinghamskom paláci nový britský kráľ Karol III.

Obrovský prešľap

Agentúra AP partnera prezidentky, Juraja Rizmana označila za prezidenta Slovenskej republiky. 

Perly Romany Tabak opäť pobúrili ľud! "Si top tepša," odkazujú jej
Romana Tabak, poslankyňa NR SR, členska poslaneckého klubu strany Sme rodina perlila. O tom, aký je svetový futbalista Ronaldo pokorný a cieľavedomý a o tom, ako to vôbec nemal ľahké. Ronaldove životné situácie preložila príslovým 27:17, ale na... Čítať ďalej
19 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik