Pčolinský: Nemá pre nás zmysel ostávať v koalícii AK....
18 | 09 | 2022 I Diana Zaťková/TASR

V prípade, že menšinová vláda nebude vedieť presadiť okamžité riešenie energií a inflačnej krízy, tak pre hnutie Sme rodina nemá zmysel ostávať v koalícii. V nedeľnej diskusnej relácii TA3 V politike to uviedol šéf poslaneckého klubu Sme rodina Peter Pčolinský s tým, že potom budú predčasné voľby.

Má zmysel fungovanie v menšinovej vláde?

Ak bude chcieť Sme rodina predčasné voľby a dohodne sa na tom s ostatnou časťou parlamentu, tak si schvália ústavný zákon aj predčasné voľby, reagoval koaličný poslanec Milan Vetrák (OĽANO).      

"Príde určitý moment, keď budeme vyhodnocovať, ktoré z tých opatrení sa podarilo zaviesť do praxe a ktoré nie, a potom vyhodnotíme, či má ďalší zmysel fungovanie v menšinovej vláde," podotkol. OĽANO podľa Vetráka nepôjde tvrdohlavo proti múru, a keď pomoc nebudú vedieť zabezpečiť, tak je na mieste, aby prišiel namiesto nich do vlády niekto iný.

Poslanec za SaS Juraj Krúpa podotkol, že ak menšinová vláda nie je schopná efektívne vládnuť a nebude vedieť presadzovať zákony, tak by sama mala uvažovať nad tým, či by nebolo rozumnejšie ponúknuť predčasné voľby. "Nehovorím, že my sa hrnieme do predčasný volieb, ale ide tu o zodpovednosť," povedal.

Najnovší PRIESKUM: Slováci v tom majú jasno - KONIEC vlády a predčasné VOĽBY!
Už sa už nedá ignorovať! Podľa prieskumu agentúry IPSOS, ktorý si dala urobiť spravodajská televízia TA3, väčšina z opýtaných Slovákov si praje koniec menšinovej vlády a predčasné voľby. Súčasnej trojkoalícii dávajú čas maximálne do konca... Čítať ďalej
18 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Vláda nepomohla

Opozičná poslankyňa za mimoparlamentný Hlas-SD Denisa Saková  v relácii kritizovala koalíciu, že nepomáha ľuďom v čase energetickej krízy a zvýšenej inflácie. Zhodnotila, že opatrenia prichádzajú neskoro, pretože dôsledky krízy ľudia už pociťujú.

Vetrák priblížil, že na schôdzu parlamentu predložili niekoľko návrhov, ako je napríklad pomoc ťažko zdravotne postihnutým ľuďom, návrh s emisnými kvótami či daňové zaťaženie nadmerných ziskov. Vláda podľa neho rokuje so Slovenskými elektrárňami o zastropovaní cien elektriny na ďalší rok. Na prekonanie energetickej krízy má ísť aj 250 miliónov eur, pre dôchodcov ďalších 150 miliónov.

Vláda má podľa Pčolinského pripravovať aj istú formu energošekov, ich výšku však zatiaľ povedať nevedel. Krúpa tvrdí, že je aj v záujme strany SaS, aby sa čím skôr schválila pomoc pre ľudí a drží koalícii palce.

Schmőgnerová: Jediné, o čom sa nediskutuje, sú výdavky na zbrojenie. Čo nás to vlastne stojí?
Politickí súčasníci Brigity Schmőgnerovej o nej hovoria, že je jedným z najcennejších ekonomických mozgov Slovenska. Počas pôsobenia vo vláde presadila množstvo pre Slovensko prospešných ekonomických opatrení. Ako vidí súčasnú situáciu na... Čítať ďalej
18 | 09 | 2022 | Eka Balašková

Matovičovo obvinenie

Saková tvrdí, že minister financií Igor Matovič (OĽANO) veľmi vážne obvinil z podplácania ochrankárov lídra strany Petra Pellegriniho. To, či Pellegrini podá na Matoviča trestné oznámenie, je podľa Sakovej jeho vecou.

Vetrák si myslí, že polícia a prokuratúra môžu konať aj sami od seba a nepotrebujú na to oznámenie. Matovič je podľa poslanca SaS Krúpu generátorom konfliktov. Pčolinský ministrove vyjadrenia komentovať nechcel. "Bolo to úplne zbytočné, pretože v pozícii, keď sme v menšinovej vláde a potrebujete podporu opozičných strán a bývalej koaličnej strany SaS, nebolo šťastné, že minister financií sa postavil a dosť tvrdo kritizoval zľava doprava všetkých," uviedol.

Ak bude Matovič v Národnej rade SR odvolávaný, Saková bude podľa vlastných slov hlasovať za. Pčolinský si však myslí, že k odvolaniu ministra nedôjde. V prípade, že by OĽANO "oželelo" Matoviča vo vláde a SaS "pekne poprosia", tak sa strana zamyslí nad návratom do koalície, povedal Krúpa.

Pri hlasovaní o odvolaní ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO) sa SaS a Sme rodina zdržia, poslanci okolo Pellegriniho odvolanie podľa Sakovej podporia.

Zima nespokojnosti: Európa sa musí pripraviť na sociálne nepokoje, situácia je HROZNÁ, varuje už aj MMF
Winter of Discontent alebo Zima nespokojnosti - tak západné médiá označujú nadchádzajúcu zimu v Európe. Šéfka Medzinárodného menového fondu (MMF) varuje, že studená zima môže byť to, čo kontinent dostane za okraj, informuje Breitbart. Ekonomická... Čítať ďalej
18 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik