Nápad na nedeľný výlet: V pribylinskom skanzene bude program venovaný poľovníctvu
18 | 09 | 2022 I Diana Zaťková/TASR

Špeciálnu výstavu slovenského kopova a program venovaný poľovníctvu uvidia v nedeľu návštevníci Múzea liptovskej dediny v Pribyline.

Koná sa tam podujatie Nedeľa svätého Huberta. TASR o tom informovala odborná referentka kultúry z Liptovského múzea Martina Vilčeková.

O 10.30 h sa návštevníci môžu zúčastniť na svätohubertskej svätej omši. "Uvidia aj ukážky vábenia poľovnej zveri, predstavenie lovu s operenými dravcami a o 14.00 h vstúpi dychová hudba Lúžňanka," uviedla Vilčeková.

Liptovské múzeum na sociálnej sieti dodalo, že na podujatí sa zúčastnia aj študenti lesníckej školy Liptovskom Hrádku, ktorí predvedú ukážky spracovania dreva tradičným i moderným spôsobom.

Gašpar po výsluchu na NAKA: Dôkazy sú zmanipulované a selektívne vybraté
Dňa 16. septembra sa v Trnave na NAKA konal výsluch Tibora Gašpara. Ten je v kauze Súmrak spoluobvinený aj s Robertom Ficom a Robertom Kaliňákom (obaja Smer-SD). Jeho vinia z vyzradenia daňových tajomstiev Andreja Kisku či Igora Matoviča. Nič... Čítať ďalej
18 | 09 | 2022 | Eka Balašková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik