Minister Karas: Neurobil som nič zlé, ani nezákonné
18 | 09 | 2022 I Eka Balaskova

Máriu Kolíkovú v kresle ministra spravodlivosti nahradil doterajší predseda Slovenskej advokátskej komory (SAK) Viliam Karas. Vážne obavy vyjadrila nadácia Zastavme korupciu ešte pred jeho menovaním. Tie majú z pokračovania reforiem a posilňovania antikorupčnej legislatívy.

Kto je Viliam Karas

Pochádza z Prešova. Vyštudoval Právnickú fakulta Univerzity Komenského, doktorandské tituly si doplnil na Trnavskej univerzite. V SAK pôsobí od roku 1999 a v advokátskej praxi sa zameriava na niekoľko právnych odvetví. Za jej predsedu bol zvolený v roku 2020, za ministra spravodlivosti bol prezidentkou Zuzanou Čaputovou vymenovaný 13. septembra 2022, informuje Pravda.

Zo zbrojárskych kruhov

„Karas už desať rokov sedí v dozornej rade akciovky ALFA GROUP SR. Predsedom dozornej rady je od rovnakého času Ivan Šubrt, blízky spolupracovník z korupcie obžalovaného oligarchu strany Smer Miroslava Výboha. Šubrt šéfoval Výbohovej zbrojárskej spoločnosti WILLING, ktorá v minulosti získavala lukratívne štátne zákazky,“ uvádza denník. Spolu s Karasom mal v najväčšom zbrojárskom podniku na Slovensku pôsobiť aj Jaroslav Strnad, československý veľkozbrojár.

Matovič naložil Aktualitám: Za takú manipuláciu by sa nehanbil ani sám Goebbels!
Minister financií Igor Matovič (OĽaNO) poskytol rozhovor, na ktorý reagoval portál Aktuality komentárom jedného z redaktorov. Vzápätí na to minister odkázal Aktualitám, aby sa zobudili. Na ministrovej nástenke "V HN.tv som odpovedal na otázku o... Čítať ďalej
17 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Karas spojenia odmieta

Tvrdí, že ako advokát len zastupoval známeho. Nie však Výboha, Šubrta či Strnada. Súčasťou výkonu advokácie je aj zastupovanie záujmov klientov. Jednou z foriem je aj členstvo v orgánoch obchodných spoločností.

„Neurobil som nič zlé, ani nezákonné. Mám v tomto úplne čisté svedomie. Išlo o rutinné poskytnutie právnej služby môjmu bývalému spolužiakovi z detstva, ktorý nie je žiadnou z Vami menovaných osôb. Ako advokát som bývalému spolužiakovi pomohol s korporátnou agendou, pričom bežnou súčasťou výkonu advokácie je aj zastupovanie záujmov klienta v orgáne obchodnej spoločnosti. Nič viac, nič menej,“ reagoval Karas v rozhovore pre Pravdu.

„Som presvedčený o tom, že pri racionálnom zhodnotení za týmto nikto nemôže vidieť žiadnu kauzu. Išlo o normálne poskytnutie právnej služby, výkon môjho advokátskeho povolania,“ dodal.

Zlatica Kušnírová odkazuje vláde: Nie pre TOTO sme vás volili!
Zlaticu Kušnírovú pozná celé Slovensko od februára 2018, kedy zavraždili jej dcéru a nastávajúceho zaťa - novinára Jána Kuciaka. Zdá sa, že už aj ju prestáva baviť to, čo sa na Slovensku deje v ostatných mesiacoch a tak našim vládnym činiteľom... Čítať ďalej
17 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Činnosť mieni ukončiť

„Pravdaže všetky povinnosti s výkonom funkcie ministra si riadne splním, vrátane ukončenia činnosti v orgánoch obchodných spoločností,“ ubezpečuje minister Karas.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik