Obaja v rovnakom čase, žeby náhoda? Správy o Putinovej a Zelenského autonehodách sa rozšírili v ten istý deň
16 | 09 | 2022 I Diana Zaťková

Obaja v rovnakom čase? Žeby náhoda? Ruský prezident Vladimir Putin a ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj boli približne v rovnakom čase údajne účastníkmi dopravných nehôd. Ukrajinci nehodu zamietli pod koberec, no Rusi to vidia ináč.

Zelenského nehoda, ktorú ukrajinská vláda potvrdila, bola údajne menšou zrážkou s iným vozidlom, ktorá neviedla k žiadnym vážnym incidentom. Zatiaľ čo ruská správa s oveľa menšími zdrojmi označila Putinov incident za pokus o atentát, píše portál Breitbart.

Zelenskyj bez zranení

Zelenskyj sa vracal do ukrajinského hlavného mesta Kyjeva vo štvrtok skoro ráno po návšteve Izjumu, mesta nedávno oslobodeného od ruských útočníkov počas veľkej ukrajinskej protiofenzívy, keď mu údajne do kolóny vbehlo auto.

„Auto sa zrazilo s prezidentovým autom a jeho sprievodnými vozidlami v Kyjeve. Prezidenta vyšetril lekár, nezistili sa žiadne vážne poškodenia,“ povedal vo štvrtok ráno hovorca Zelenského Serhii Nykyforov.

Podľa Nykyforova Zelenského osobní zdravotníci poskytli núdzovú pomoc vodičovi druhého vozidla, ktorého potom sanitka previezla do nemocnice. Zelenskyj pokračoval v svojej bežnej dennej rutine bez toho, aby vôbec spomenul incident.

Ukrajinskí predstavitelia zákona údajne  nehodu vyšetrujú. Nezverejnili žiadne informácie o vodičovi vozidla, ktoré zrazilo Zelenského kolónu, ani žiadne ďalšie podrobnosti o incidente. "Všetky okolnosti nehody zistia policajti," sľúbil Nykyforov.

Štedrá EÚ - 150 miliónov, 100 miliónov, 5 miliárd a možno ešte...
Európska únia vyčlení milióny eur na podporu vnútorne vysídlených osôb na Ukrajine. V Kyjeve to vyhlásila predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová . Ako v zime? „Ďalšou veľkou témou nášho rozhovoru bola krátkodobá príprava na zimu... Čítať ďalej
15 | 09 | 2022 | Milan Laca

Putin - ako z akčného filmu

Menej pravdepodobný incident týkajúci sa Putina sa údajne stal, keď bol ruský vodca na ceste do svojej oficiálnej rezidencie v Moskve, keď jeho konvoj zasiahol útok ako z akčného filmu. Údajný incident bol opísaný v príspevku na súkromnom anti-kremeľskom telegramovom kanáli s názvom SVR General a prepísaný britským The Mirror :

„Na ceste do bydliska, o niekoľko kilometrov ďalej, prvé sprievodné auto zablokovala sanitka, [a] druhé sprievodné auto obišlo bez zastavenia [v dôsledku] náhlej prekážky a počas obchádzania prekážky. V Putinovom aute sa od ľavého predného kolesa ozvala silná rana, po ktorej nasledoval hustý dym.

Putinovo auto sa napriek problémom s ovládaním dostalo z miesta útoku, aby sa dostalo do bezpečia rezidencie. Následne bolo nájdené telo muža, ktorý šoféroval sanitku, ktorá zablokovala prvé auto z kolóny," uviedol generál SVR.

Maďari odkazujú únii - radšej riešte problémy!
Európsky parlament odmietol považovať Maďarsko za demokratický štát. Európski poslanci vyhlásili Maďarsko za „volebnú autokraciu“. Väčšina - 433 - podporila prijatie dokumentu, v ktorom navrhujú považovať Maďarsko za štát s „hybridným režimom... Čítať ďalej
15 | 09 | 2022 | Milan Laca

Utajené podrobnosti

Podľa generála SVR tento pozoruhodný incident – ​​ktorého presný dátum a čas nebol špecifikovaný – nebol hlásený v médiách, pretože ruské bezpečnostné agentúry podrobnosti utajili. Žiadne iné zdroje neinformovali o incidente a ruská vláda sa k údajnej udalosti nevyjadrila, takže existuje pochybnosť, že k nej došlo.

Kanál Telegram ďalej tvrdil, že Putinovi ochrankári sú pod drobnohľadom kvôli možnej spolupráci s útočníkmi a najmenej traja z ochrankárov, ktorí cestovali v kolóne áut, „zmizli“.

Hoci nešpecifikovala dátum, fámu ešte viac podkopáva skutočnosť, že Putin momentálne nie je v Moskve alebo vôbec v Rusku – nachádza sa v Samarkande v Uzbekistane, kde sa vo štvrtok zrejme nezranený stretol s čínskym diktátorom Si Ťin-pchingom. 

Je to protiofenzíva, alebo nie?
Predstaviteľ ozbrojených síl Nemecka nepovažuje úspechy Ukrajiny za protiofenzívu v plnom rozsahu. Generálny inšpektor nemeckých ozbrojených síl Eberhard Zorn nepovažuje kroky ozbrojených síl Ukrajiny v charkovskom smere za protiofenzívu v... Čítať ďalej
15 | 09 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik