„Keď si už do tej huby beriete fašistov, vy psychopat, tak fašista ste vy!“ vykričal Mazurek Matovičovi (VIDEO)
17 | 09 | 2022 I Tibor Malý

Časy keď bol Igor Matovič poslancom sú síce už dávno preč, vždy si ich však pripomenieme keď šéf OĽNO pri nejakej príležitosti vystúpi v parlamente. Akési déjà vu mali možnosť vidieť Slováci pred pár dňami, keď v Národnej rade poslanci odvolávali ministra vnútra Romana Mikulca. Vtedy jeho stranícky šéf opäť odhodil škrabošku a všetku slušnosť a ukázal sa v starom „dobrom“ svetle. Prirodzene, niektorí poslanci mu nezostali nič dlžní. Tak, ako Milan Mazurek z hnutia Republika, ktorého faktickú poznámku v pléne Národnj rady zverejnil v krátkom zostrihu videu šéf hnutia Milan Uhrík.

Igor Matovič si pri obrane svojich záujmov a spolustraníkov nezvykne dávať servítku pred ústa, rovnako ako v prípadoch, že treba zaútočiť na svojich odvekých rivalov. Nuž a keď vystúpi Matovič dá sa čakávať, že s rovnakou rétorikou vystúpia aj jeho oponenti z druhej strany „bojiska“.

Tak, ako teraz Milan Mazurek, ktorý veru šéfovi OĽaNO vôbec nič nedaroval. Republikán sa zahryzol do „obyčajného človeka“ ako vlčiak do kosti. A veruže ani on si servítku pred ústa nedával. „Naši poslanci stoja za právami ľudí proti šialenej vláde tvrdo aj v parlamente. S Matovičom nebudeme vyjednávať! Patrí do kazajky,“ napísal Uhrík v krátkom statuse pri videu.

Eduard Chmelár: Za demokraciu sa nestačí modliť
Vo štvrtok bol Medzinárodný deň demokracie a tomu, že ho u nás nikto neoslavuje, sa niet prečo čudovať. Posledná právna norma posilňujúca demokraciu (zákon o slobodnom prístupe k informáciám) bola u nás prijatá pred 22 rokmi, odvtedy sú... Čítať ďalej
16 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Matovič zruinoval obrovský voličský potenciál, ktorý mu ľudia dali

„Koho tieto trápne ubolené kecy ešte zajímajú? Koho ešte zajíma keď tu príde, ľutuje sa, nariekate, fňukáte a zo všetkého obviňuje stále niekoho iného?“ spýtal sa Mazurek hneď skraja Matoviča.

„Čo vy hovoríte, že ste stratili dôveru ľudí, veď vy ste dva roky ľudí terorizoval, pripravili ste ich o ľudské práva, prehajdákali ste neuveriteľné miliardy eur na nezmysly a vaše psychopatické nápady dostali Slovensko na kolená a zruinovali dôveru ľudí v štát ako taký. A dnes tu prídete zase plakať? Koho to má po dvoch rokoch ešte zaujímať? Má to rovnakú hodnotu ako výkriky týchto slaboduchých jedincov, ktorí sa nedokážu pozrieť pravde do očí. Koho má zaujímať to, že vám je ľúto, že ste takto stroskotali? Áno, vaša vláda je príkladom historického neúspechu, je príkladom absolútneho amaterizmu a schopnosti jedného blázna, teda vás konkrétne, zruinovať obrovský voličský potenciál, ktorý vám ľudia dali, lebo vám verili,“ vykričal Matovčovi republikán Mazurek.

„Podviedli ste ich, oklamali ste ich a jediné, čo vám zostalo je argument hovoriť, vtedy sa kradlo, tamtí kradli, hentí kradli. Veď v poriadku, spravodlivosť si má nájsť každého, ale vysvetlenie pre tú vašu neuveriteľnú zbabelosť, aroganciu, pre to zobratie ľudských práv celej tejto populácii nie je to, že v minulosti sa kradlo. Vy ste ďaleko horší ako ktorákoľvek vláda, ktorá na Slovensku kedy bola,“ pokračoval v kritike Mazurek.

Ale to nebolo všetko, on v samom závere svojej faktickej poznámky ešte pritvrdil. „Takže keď si už do tej huby beriete fašistov, vy psychopat, tak fašista ste vy! Vy ste zobrali ľuďom ich ľudské práva, vy ste zaviedli totalitu a vy za to budete stáť pred spravodlivosťou!“

Návrat k režimu OTP? Mikas prezradil viac
S koronavírusom bojujeme už dva roky a ani dnes nevieme, či sa striktné opatrenia vrátia aj túto jeseň. Leto sa končí, nastupuje chrípkové obdobie a ľudia sa obávajú, že vláda spolu s odborníkmi a hlavným hygienikom Jánom Mikasom znova zavedú... Čítať ďalej
16 | 09 | 2022 | Alica Kočišová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik