„EÚ si požičiava peniaze, aby ich mohla požičať Ukrajine. Kedy nám ich vrátia?“ pýta sa Uhrík
16 | 09 | 2022 I Tibor Malý

Vojna na Ukrajine stojí, a ešte bude stáť, obrovské peniaze nielen samotný Kremeľ, ale aj Európsku úniu a jej občanov. Prirodzene, zabudnúť nesmieme ani na USA, ktoré posielajú Ukrajincom množstvá zbraní za ťažké miliardy, na čom ale zarábajú najmä zbrojárske firmy spoza veľkej mláky. Ako veľmi finančné „dary“ Ukrajincom rozšafnej EÚ zabolia ľudí na Slovensku naznačuje v statuse europoslanec a šéf hnutia Republika Milan Uhrík.

Zdroj: FB Milan Uhrík | EÚ, a tým aj Slovensko posiela na Ukrajinu miliardy eur. Na oplátku, a ako „poďakovanie“, nám Ukrajina zvýšila cenu za prepravu ropy!

Únia, a najmä jej štedrí politici z Bruselu pumpujú na Ukrajinu peniaze akoby sme mali rozprávkového somárika zatras sa. Či sa týchto „požičaných“ peňazí EÚ niekedy dočká verí iba málokto. A rovnako málokto si dovolí proti tomu protestovať, pretože ihneď by bol označený za nežiadúceho a proruský živel. Áno, pomáhať sa má, ale ak máte z čoho. Kto by daroval svojmu susedovi obrovské peniaze s tým, že ich zrejme už nikdy nevidí, ba sám si na to musel požičať a tento jeho „skvelý“ krok budú musieť splácať ešte jeho deti, vnuci, pravnuci aj pra-pra-pra...? Asi len blázon, alebo kamikaze. Šéfovia a poslanci v európskom parlamente to však spravili, za čo si od Milana Uhríka vyslúžili kritiku.

Úroky budú namiesto Ukrajiny platiť Európania, čiže my  

„Europarlament práve schválil ďalších 5 miliárd eur pre Zelenského,“ napísal hneď v úvode Uhrík a vzápätí prezradil, ako hlasovali slovenskí europoslanci. ZA ďalšie miliardy pre Zelenského v EÚ podľa neho hlasovali europoslanci za SMER, SaS, PS/SPOLU, KDH, OĽaNO, Radačovský, PROTI hlasoval len on sám. „Snáď nás teda v zime zohreje aspoň pocit solidarity, keď už na kúrenie nebudeme mať,“ poznamenal sarkasticky šéf hnutia Republika.

Milan Uhrík: Dnešná politická reprezentácia je hanbou a zrádza záujmy občana a odkaz predkov
História patrí všetkým a to hlavné, čo ponúka, je nie hádať sa, ale možnosť poučiť sa. Súčasná politická reprezentácia však zrádza i odkaz predkov, ktorí zomierali pre Slovensko. Netreba na to preto zabúdať. Skonštatoval to predseda hnutia... Čítať ďalej
29 | 08 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

„Tieto miliardy posielané Ukrajine nepodliehajú takmer žiadnej kontrole, vytkol som to priamo predsedníčke Eurokomisie Leyenovej. Únia samozrejme tieto peniaze nemá, takže si ich požičiava, aby ich mohla ako ďalšiu „pôžičku“ posunúť Ukrajine. Úroky budú namiesto Ukrajiny platiť Európania, čiže my. Či samotný dlh niekedy Ukrajinci vrátia, je silne otázne,“ poznamenal na samý záver svojho statusu Milan Uhrík. Z týchto slov boli znechutení aj diskutujúci Slováci. Azda najvýstižnejšie to napísala Janka Resutíková: „Pardon p. Uhrík, vás sa to netýka, ale mám dojem, že v tom Bruseli sa stretli všetci blázni Európy.“