Gruzínsko chce vypísať referendum o vyhlásení vojny v Rusku. Odpovie tým Ukrajine
14 | 09 | 2022 I Gabriela Fedičová

Vláda Gruzínska rozmýšľa nad zorganizovaním celoštátneho referenda s otázkou, či chcú Gruzínci vojnu s Ruskom. Referendum má byť odpoveďou na výzvy Ukrajiny.

Vyhlásil to na brífingu v kancelárii vládnej strany Gruzínsky sen, predseda strany Giorgi Kobachidze. 

"Nech ľudia povedia, či chcú v Gruzínsku otvoriť front proti Rusku," zdôraznil Kobachidze. Sľúbil, že úrady „budú konať tak, ako rozhodnú ľudia“.

Politik vyjadril nádej, že gruzínsky ľud „vyjadrí svoj názor, či súhlasí s vyhláseniami ukrajinských politikov o potrebe zapojiť Gruzínsko do vojny, alebo s postojom orgánov svojej krajiny“.

Slováci a Česi spolu! Pripravuje sa demonštrácia proti chudobe!
Konfederácia odborových zväzov (KOZ) SR na sobotu 8. októbra 2022 o 12.05 h zvoláva demonštráciu proti chudobe. Informovala o tom Martina Nemethová, hovorkyňa kancelárie KOZ SR. Vysvetlila tiež kde sa demonštrácia uskutoční a prečo. Raketový... Čítať ďalej
14 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Takto reagoval Irakli Kobachidze na vyjadrenie poslanca Najvyššej rady Ukrajiny Fjodora Venislavského, ktorý deň predtým odporučil Gruzínsku „podniknúť konkrétne kroky na oslobodenie Abcházska a Južného Osetska“. 

S podobnými „radami“ sa už predtým verejne obrátil na Tbilisi tajomník Rady bezpečnosti a obrany Ukrajiny Oleksiy Danilov, ako aj poradcovia vedúceho kancelárie prezidenta Ukrajiny Michail Podoljak a Oleksij Arestovič. 

"Všetci priamo povedali, že otvorenie druhého frontu v Gruzínsku je veľmi žiaduce," pripomenul šéf strany Gruzínsky sen na brífingu, informuje Kommersant. 

Americký prezident Joe Biden sa po svojom prejave stratil na pódiu (Video)
Americký prezident Joe Biden sa po svojom prejave stratil na pódiu Americký prezident Joe Biden vystúpil v pondelok v prezidentskej knižnici a múzeu Johna F. Kennedyho v Bostone. Biden po svojom príhovore poďakoval publiku za pozornosť a následne... Čítať ďalej
14 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik