Eduard Chmelár: Svet kompletne zošalel, na čele štátov stoja militantní fanatici, akoby vystrihnutí z hier Karla Čapka
14 | 09 | 2022 I Gabriela Fedičová

"Svet kompletne zošalel, na čele štátov stoja militantní fanatici, akoby vystrihnutí z hier Karla Čapka. Toto vojnové besnenie musíme zastaviť. Inak nás zomelie všetkých. Na mier dnes potrebujete odvahu." Citát Eduard Chmelár.

"Keď som dnes v médiách zachytil informáciu, že Gruzínsko vypíše referendum o tom, či má vstúpiť do vojny s Ruskom, iba ma to utvrdilo v tom, že tlak na diplomatické riešenie tohto konfliktu je nevyhnutný," píše na sociálnej sieti politológ Eduard Chmelár. 

Reaguje na informáciu, že vláda Gruzínska rozmýšľa nad zorganizovaním celoštátneho referenda s otázkou, či chcú Gruzínci vojnu s Ruskom. Referendum má byť odpoveďou na výzvy Ukrajiny.

Gruzínsko chce vypísať referendum o vyhlásení vojny v Rusku. Odpovie tým Ukrajine
Vláda Gruzínska rozmýšľa nad zorganizovaním celoštátneho referenda s otázkou, či chcú Gruzínci vojnu s Ruskom. Referendum má byť odpoveďou na výzvy Ukrajiny. Vyhlásil to na brífingu v kancelárii vládnej strany Gruzínsky sen, predseda strany Giorgi... Čítať ďalej
14 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová

Podľa Chmelára aj neschopná predsedníčka Európskej komisie von der Leyenová dnes vo svojom prejave neponúkla žiadne riešenie, iba oslavu vojny.

"Svet kompletne zošalel, na čele štátov stoja militantní fanatici, akoby vystrihnutí z hier Karla Čapka. Toto vojnové besnenie musíme zastaviť. Inak nás zomelie všetkých. Na mier dnes potrebujete odvahu," myslí si Eduard Chmelár.

"Som rád, že ešte stále sa nájdu významné osobnosti, ktoré nepodľahnú hystérii doby a vložia váhu svojho mena do služieb mieru. Jan Kavan, Ivan Gašparovič, Jozef Migaš, Petr Drulák, Mária Kráľovičová, Božidara Turzonovová, Jozef Banáš, Anton Hykisch, Etela Farkašová, Vladimír Godár, Gabriela Rothmayerová, Eduard Grečner, Ilona Švihlíková, Ludvík Nábělek a mnohí ďalší síce riskujú, že ich nejaký šimečka opäť nazve spodinou, ale to len podčiarkuje, kam sme sa dostali," dodáva Chmelár.

"Ďakujem všetkým, ktorí tú odvahu v sebe ešte len nájdu a pridajú svoj hlas k mieru. Má to zmysel," konštatuje v závere príspevku na sociálnej sieti Chmelár.

Pápež: Náboženstvo nesmie byť zneužívané na ospravedlňovanie vojny
Pápež František počas návštevy Kazachstanu vyhlásil, že náboženstvo nesmie byť zneužívané na ospravedlňovanie "zla" vojny a že z Boha nemožno robiť rukojemníka "ľudskej túžby po moci". Najvyšší pontifex to uviedol v utorok na úvod dvojdňového... Čítať ďalej
14 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik