TOTO ste o novom britskom kráľovi Karolovi III. určite nevedeli
13 | 09 | 2022 I Tibor Malý

Smrť britskej kráľovnej Alžbety II. vyplavila na povrch niektoré informácie, ktoré Slováci o jej rodine asi nevedeli. Týka sa to najmä jej syna Charlesa, ktorý sa stal následníkom trónu. Veci, o ktorých Slováci v súvislosti s ním zrejme nevedeli zverejnil portál tvnoviny.sk.

Najstarší syn zosnulej britskej kráľovnej Alžbety II. a jej tiež už nebohého manžela princa Philipa sa stal sa najdlhšie čakajúcim následníkom v britskej histórii. Charles, po novom už kráľ Karol III. sa stal novým anglickým kráľom. Americký časopis People o ňom zverejnil päť vecí, ktoré Slováci sledujúci britskú kráľovskú rodinu zrejme určite nevedeli.

Päť vecí, ktoré Karol III., ešte ako princ Charles, robil

Vedeli ste, že princ Charles je jedným z najpredávanejších žijúcich maliarov v Spojenom kráľovstve? Zvyčajne maľuje akvarelové krajiny a od roku 1997 zarobil na predaji svojich obrazov veľmi slušné tri milióny dolárov! Výťažok daruje spoločnosti Charitatívna nadácia princa z Walesu.

Viete o tom, že Charles je aj autor kníh pre deti? Príbeh z detstva, ktorý sa odohráva v rodinnej škótskej rezidencii na zámku Balmoral, kde pred pár dňami zomrela kráľovná Alžbeta II., vydal v roku 1980 ako knihu pre deti  (The Old Man of Lochnagar). Príbeh pôvodne vyrozprával svojim mladším bratom, princovi Andrewovi a princovi Edwardovi, keď boli deti. Vydanie knihy prišlo len dva roky predtým, ako sa sám stal otcom. Neskôr nahovoril verziu krátkeho filmu.

Pohreb kráľovnej: Žiadne súkromné ​​lietadlá, žiadne helikoptéry, žiadne limuzíny....čaká na vás autobus
Zahraničné hlavy štátov a ich manželia, ktorí mieria do Londýna na štátny pohreb kráľovnej Alžbety II., to budú mať tento raz ťažké. Boli požiadaní, aby pricestovali do Spojeného kráľovstva komerčnými letmi, a majú zakázané používať na prepravu... Čítať ďalej
12 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Vedeli ste, že jednou z Charlesových obľúbených tém je ochrana životného prostredia? Niekoľko rokov je zástancom prijatia opatrení v oblasti zmeny klímy a ekologického poľnohospodárstva. Založil spoločnosť Duchy Originals, ktorá predáva udržateľne vyrobené potraviny a produkty. Úplne prekvapivé je, že sa rozpráva s rastlinami na svojej farme a dáva im inštrukcie. Vymenil dokonca svoje staré auto Aston Martin, aby mohol jazdiť na bioetanolovom palive vyrobenom z prebytočného anglického vína. Má svoj zelený palec a sám hospodári. Dokonca

Viete že Charles dal postaviť mesto? Volá sa Poundbury a nachádza sa v anglickom Dorchestri. Postavili ho na pozemku, ktorý vlastní cez vojvodstvo Cornwall. Nový britský kráľ sa už dlho zaujíma o mestské plánovanie a rozvoj, preto chce, aby mesto bolo spojením tradičnej architektúry a súčasného urbanistického plánovania.

Vedeli ste, že ešte ako princ Charles o politických otázkach nemlčal? Jeho matka, kráľovná Alžbeta II., bola známa tým, že sa len výnimočne vyjadrovala k aktuálnemu politickému dianiu. Charles sa preslávil prejavom o islame a Západe. Dokonca ruský februárový útok na Ukrajinu opísal ako „brutálnu agresiu a bezohľadný útok na demokratické hodnoty“. Charles bol tiež známym korešpondentom s mnohými britskými vládnymi predstaviteľmi, z ktorých niektoré boli publikované.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik