Pripravuje sa "pád" Igora Matoviča
13 | 09 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Poslanci Národnej rady (NR) SR za SaS pripravujú návrh na odvolanie lídra OĽANO Igora Matoviča z funkcie ministra financií.

Novinárom to v utorok povedala šéfka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová.

"Je to jedna z možností. Takýto návrh pripravujeme," povedala Zemanová. Nechcela konkretizovať, kto by sa mohol pod návrh podpísať. Podporu chcú hľadať u bývalých koaličných poslancov, ktorí sa rozhodli odísť. Verí, že ďalší príčetní poslanci aj z koalície si uvedomia, že takýto človek nemôže byť naďalej členom vlády, ktorú chcú podporovať. Myslí si, že na to postačí pár ďalších Matovičových statusov. Zatiaľ nepovedala, kedy plánujú návrh podať.

Matovič reagoval, že drží palce šéfovi SaS Richardovi Sulíkovi, aby sa ukázalo, "kto za koho kope". Podotkol, že už v parlamentných výboroch sa ukázalo "pobratanie sa mafie z Hlasosmeru, fašistov z Republiky" a ľudí z SaS. "Veľmi ma to mrzí, pretože toto kritizovali u nás," povedal a pripomenul výčitky, keď nezaradení poslanci z Republiky podporili prorodinný balíček.

Juraj Draxler: Prílev migrantov v Európe treba regulovať. Inak to nepôjde
Exminister školstva Juraj Draxler analyzuje situáciu, kedy v ďalšej z krajín EÚ vyhrala pravica. Tentokrát šlo o víkendové voľby vo Švédsku. Politické zemetrasenie Hlavný dôvod, prečo vo Švédsku tesne vyhrala voľby pravica vidí Juraj Draxler v... Čítať ďalej
13 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Sme rodina návrh SaS nepodporí

Šéf poslaneckého klubu Sme rodina Peter Pčolinský povedal, že poslanci Sme rodina nepridajú podpisy pod návrh na odvolanie Matoviča. Na zvolanie mimoriadnej schôdze o odvolávaní člena vlády treba získať 30 podpisov od poslancov.

Nezaradení poslanci pôsobiaci v mimoparlamentnom Hlase-SD sú ochotní rokovať s SaS o návrhu na odvolanie Matoviča. Najprv však chcú požiadať SaS, aby podporila zmenu Ústavy SR, ktorá by umožnila vyhlásenie predčasných volieb. "Najprv by sme s nimi radi rokovali, či podporia zmenu ústavy," povedal novinárom líder Hlasu-SD Peter Pellegrini.

Jozef Lenč: Zbohom parlamentná kultúra!
"Odvolávajú ministra Mikulca. Mikulec hovorí, hovorca Heger "pracuje na mobilnom telefóne", "premiér" Matovič počúva rady mediálneho poradcu a straníckeho šaša Jozef Pročka," komentuje dianie v NR SR politológ Jozef Lenč. "Odvolávajú ministra... Čítať ďalej
13 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnyden