Chcete si užiť stredovek? Zamierte do Trnavy
11 | 09 | 2022 I Diana Zaťková/TASR

Súčasťou programu Tradičného trnavského jarmoku je aj podujatie Stredovek pod hradbami, v rámci ktorého zažijú návštevníci atmosféru stredovekého života. TASR o tom informoval výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Trnava Tourism Alexander Prostinák.

Za hradbami v Sade Antona Bernoláka vzniklo mestečko Tyrna s táborom remeselníkov, šermiarov a rytierov. Jeho brány sa otvorili v sobotu (10. 9.) a zatvoria sa v nedeľu o 19.00 h. "Prostredníctvom dobovej kuchyne, remeselnej tvorby, šermiarskych vystúpení, ukážok lukostreľby či jazdy na koni priblížia vôňu, chuť a atmosféru skutočného stredoveku," uviedol Prostinák.

Okrem tradičných šermiarskych a rytierskych predstavení či zábavných šou je pre návštevníkov pripravený aj unikátny model interaktívneho zážitku pre celú rodinu. "Vstupom do stredovekého mestečka sa vnoria do fungujúceho sveta mikroekonomiky. Môžu si vyskúšať život remeselníka, ale aj to, aké je byť kočovným obchodníkom s karavánou. Takisto sa môžu nechať naverbovať do mestskej posádky, ktorá sa stará o poriadok v uliciach. Súčasťou podujatia sú aj tanečné workshopy, počas ktorých sa môžu návštevníci naučiť dobové tance," doplnil Prostinák.

V košickej zoo sa stretnú rozprávkové bytosti
Na desiatom ročníku Veľkého festivalu maskotov v košickej zoologickej záhrade (zoo) sa v nedeľu od 14.30 h predstaví približne 50 postavičiek. TASR o tom informovali organizátori podujatia, ktorými sú zoo a Detská organizácia Frigo Košiciach. Pre... Čítať ďalej
11 | 09 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik