Najnovšia vakcína - stačí jedno vdýchnutie!
06 | 09 | 2022 I Alica Kočišová

Čína sa stala prvou krajinou, ktorá schválila inhalačnú vakcínu proti Covidu.

Inhalačná vakcína má podobné zložky ako tá injekčná, pričom nosičom genetického kódu, ktorý učí telo bojovať proti Covidu je neškodný adenvírus. - uvádza portál BBC podľa popisu výrobcu spoločnosti CanSino.

Nová vakcína pomenovaná ako Convidecia Air sa inhaluje vo forme jemnej hmly a podľa výrobcu poskytuje vhodnú ochranu už po jednom vdýchnutí. 

Výskumníci z Veľkej Británie a zo Spojených štátov, ktorí skúmali vakcíny vo fome nosového spreju trvdia, že tieto dokážu poskytnúť výstelke nosa a horným dýchacím cestám zvýšenú imunitu. Ochránia tak cestu, ktorou Covid do tela zvyčajne vniká.

Cigániková zúri: Fušerina v cene 1,3 miliardy eur!
Za takúto fušerinu by musel Matovič odstúpiť aj v banánovej republike! Igor Matovič otvorene priznáva, že bagrom pretlačené krúžky sú absolútne nedomyslené a nerealizovateľné. Na to sme upozorňovali už dávno pred schválením jeho balíka, konštatuje... Čítať ďalej
06 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Čínska národná správa medicínskych produktov udelila spoločnosti CanSino súhlas na použitie tejto inhalačnej vakcíny ako posilňovacej dávky. Doterajšie skúšky naznačujú, že sa inhalačnou vakcínou môže zvýšiť ochrana u tých, ktorí už očkovaní sú. 

Medzitým sa v Anglicku, Walese a Škótsku začal najnovší program posilňovacích dávok injekčnej vakcíny. Infekcie v celom Spojenom kráľovstve klesajú – no vedúci zdravotníctva predpovedajú nový rozmach Covidu a chrípky na jeseň a v zime. Vyzývajú na to spôsobilých, aby sa pred vážnymi chorobami chránili očkovaním proti obom.

Michelko: Matovičovi nejde o zachovanie štvorkoalície, jemu ide o holú existenciu na slobode
Ešte včera zverejnil na sociálnej sieti status politológ Roman Michelko, v ktorom sa zamyslel nad možným koncom súboja ultimát medzi Matovičom a Sulíkom. Desať bodov na prekonanie krízy ako slepá ulička Podľa jeho slov sa model, ktorý malo... Čítať ďalej
06 | 09 | 2022 | Alica Kočišová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik