Ukrajina - státisícové straty (VIDEO)
02 | 09 | 2022 I Milan Laca

Ukrajina stratila od začiatku vojny státisíce ľudí.

Bývalý námestník tajomníka Rady národnej bezpečnosti a obrany Ukrajiny Serhij Krivonos uviedol , že od začiatku Ruskej operácie dosahujú ukrajinské sily nenahraditeľné straty v  státisícoch.
Príšerný počet obetí
"Jasne chápem, že keď sme odolali vo februári, marci a apríli, nie je len preto, že vláda niečo robila, ale preto, že sa ľudia zorganizovali a urobili to bez toho, aby čakali na nejaké príkazy. To je len náš veľký úspech. Naše právo povedať úradom, prečo ste nič neurobili, prečo sú desiatky, a už chápeme, že státisíce mŕtvych,  prečo zomreli?,  cituje slová Krivonosa vydanie „Krajina“.
Ukrajinská armáda
Oficiálne je to inak
Koncom júla prezident Volodymyr Zelenskyj v rozhovore pre televíznu stanicu Newsmax povedal, že Ukrajina stráca v bojových operáciách každý deň asi 60-100 zabitých a asi 500 zranených vojakov. Predtým však jeden z vodcov Záporožskej milície, veliteľ trójskeho oddielu Vladimir Novikov s volacím znakom „Alabai“, povedal, že Kyjev výrazne podceňuje svoje straty počas vojny. Ukrajinská armáda vraj už stratila asi 200 tisíc zabitých ľudí.
Rusi majú svoje počty

Ruské ministerstvo obrany oznámilo , že straty ozbrojených síl Ukrajiny v smere Nikolajev-Krivoy Rog dosiahli viac ako 330 ľudí. Kyjev sa naďalej neúspešne pokúša získať oporu v oblastiach. Ozbrojené sily Ukrajiny majú značné straty v dôsledku činnosti ruského letectva, raketových síl a delostrelectva.

Začali sa vojenské cvičenia Vostok 2022
V Rusku sa začali vo štvrtok vojenské cvičenia Vostok 2022, na ktorých sa okrem Ruska zúčastní aj niekoľko ďalších krajín vrátane Číny. Tieto manévre sa konajú v čase stúpajúceho napätia medzi Ruskom a západnými krajiny, píše agentúra... Čítať ďalej
02 | 09 | 2022 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik