J. Mikas ocenil odborníčky za významný prínos vo verejnom zdravotníctve
30 | 08 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Hlavný hygienik SR Ján Mikas ocenil viaceré odborníčky za významný prínos v oblasti verejného zdravotníctva. Pamätné medaily im udelil v rámci minulotýždňovej vedeckej konferencie 41. dní zdravotnej výchovy Ivana Stodolu. Získali ich Viera Švihrová, Štefánia Moricová, Tatiana Miščíková, Mária Brozmanová, Michaela Machajová, Silvia Lengová, Ivana Vojteková a Vanda Kráľovská. Informoval o tom Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR na webe.

"Svoj kariérny život zasvätili prevencii závislostí, ochrane duševného zdravia, prevencii onkologických ochorení či podpore zdravia žien, staršej populácie i znevýhodnených komunít," odôvodnil. Okrem iného poukázal tiež na skutočnosť, že vysvetľovali význam očkovania, zlepšovali kontrolu tabaku či zastupovali záujmy Slovenska na medzinárodných fórach.

Vedecká konferencia bola pod záštitou hlavného hygienika, delila sa na tri časti - Environmentálne zdravie, Životný štýl a zdravie a Varia. "Zámerom bola interdisciplinárna výmena informácií, skúseností, výskumných zistení v oblasti podpory, rozvoja a ochrany verejného zdravia," doplnil úrad.

Čína nariadila lockdown miliónom ľudí v okolí Pekingu
Miliónom ľudí žijúcich v okolí čínskeho hlavného mesta Peking nariadili v utorok lockdown. Informuje o tom agentúra AFP s tým, že tamojšie úrady pred dôležitým zasadnutím Komunistickej strany ešte viac zintenzívnili snahy o zvládnutie šírenia... Čítať ďalej
30 | 08 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik