Kolebežka za 2590 eur miesto 275? Šialené! Na Remišovej ministerstve však normálne
23 | 08 | 2022 I Tibor Malý

Súčasní vládni politici chceli byť čistí, transparentní a šetriť s verejnými financiami ako sa len dá. Jednoducho chceli byť iní a lepší ako tí pred nimi. A realita? Nuž tá sa od toho dosť odlišuje, čoho dôkazom sú rozne kauzy či kauzičky nielen samotných politikov, ale aj im blízkych osôb. Na tú zatiaľ poslednú kauzu upozorňuje v statuse a v priloženom krátkom videu Martin Dorčák, člen strany Hlas-SD.

Ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie, podpredsedníčka vlády a šéfka strany Za ľudí Veronika Remišová sa pred parlamentnými voľbami, ale aj po nich, prezentovala doslova ako etalón čistoty a transparentnosti. Ono sa to sprvu možno aj tak javilo, prišla však jej bývalá kamarátka Lucia Ďuriš Nicholsonová a „natrela“ ju, že jej vinou prišlo Slovensko o milióny z EÚ. Potom vytiahla Remišová „tromf“ v podobe závažného „odhalenia“, lenže raziou v Národnej agentúre pre sieťové a elektronické služby (NASES) najmä ohrozila bezpečnosť štátu. A takto by sme moli pokračovať jej prešľapmi ďalej a ďalej. To, čo však spravila na jej ministerstve teraz, nad tým opäť zostáva rozum stáť.

Na čo je vám, alebo vášmu ministerstvu, takáto elektronická kolobežka?

A čože zase slávna šéfka Za ľudí vyviedla? Nuž „len“ toľko, že tak nenápadne načrela do verejných financií a kúpila celkom slušne predraženú - kolobežku! „Remišovej ministerstvo si objednalo elektrickú kolobežku Kugoo S1 za 2590 eur, hoci rovnakú kúpite za 275 eur. Majú to zverejnené na svojej stránke...,“ napísal v kratučkom statuse člen Hlasu-SD Martin Dorčák. „Vážená pani Remišová, moli by ste občanom Slovenska a aj mne vysvetliť, na čo je vám, alebo vášmu ministerstvu, takáto elektronická kolobežka? Alebo prečo ste za ňu zaplatili 2590 eur keď sa dá kúpiť za 275? Takto sa hospodári s verejnými peniazmi?“ pýta sa v priloženom videu Martin Dorčák.

Nuž, pani ministerka na to bude mať určite „jasné“ vysvetlenie, lebo však ic kolebežka je určite špecifická a zrejme je v cene zaplatený aj jej servis.

Ľudia strácajú rozum nad touto optickou ilúziou naplnenou kruhmi
Optické ilúzie boli pre ľudí vždy zaujímavé. V skutočnosti je celkom zaujímavé vidieť, ako to ľudia spracovávajú. Niekedy je možné dokonca stráviť hodiny skúmaním toho, ako ľudia vidia veci, ktoré tam v skutočnosti nie sú. Niektoré ilúzie sa dajú... Čítať ďalej
23 | 08 | 2022 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik