Reakcia GP Žilinku na návrh zmeny paragrafu 363 z dielne OĽANO
22 | 08 | 2022 I Ivan Mihale

Poslanci Milan Vetrák a Lukáš Kyselica (obaja OĽANO) predkladajú novelu, ktorá má byť základnou zmenou a má obmedziť využitie paragrafu 363 Trestného poriadku na najzávažnejšie prípady a pochybenia.OĽANO tak chce prispieť k obnove dôvery v právny štát. Usúdili to aj na základe viacerých diskusií s inými koaličnými stranami. Ak by novela prešla do druhého čítania, budú chcieť verejnu diskusiu. Generálny prokurátor Maroš Žilinka to ihneď dal na pravú mieru.

"K oznámenému poslaneckému návrhu na zmenu § 363 Trestného poriadku:

ZMENA § 363 TRESTNÉHO PORIADKU SA ŽIAĽ UŽ STALA TÉMOU VÝLUČNE POLITICKOU A NIE ODBORNOU.

SKUTOČNE JE ZMENA § 363 TRESTNÉHO PORIADKU, KTORÝ JE DLHÉ ROKY REŠPEKTOVANÝM ÚČINNÝM PRÁVNYM PROSTRIEDKOM NÁPRAVY PORUŠENIA ZÁKONNOSTI, V SÚČASNOSTI TÝM KARDINÁLNYM PROBLÉMOM SPOLOČNOSTI?

SKUTOČNE DNES NIE JE POTREBNÉ PRIORITNE RIEŠIŤ EXISTENČNÉ PROBLÉMY OBČANOV SLOVENSKA?" Uviedol M. Žilinka na sociálnej sieti.

Vetrák a Kyselica navrhli úpravu paragrafu 363 Trestného poriadku. Čo na to povie generálny prokurátor?
Úpravou paragrafu 363 Trestného poriadku chce OĽANO prispieť k obnove dôvery v právny štát. Poslanci Národnej rady (NR) SR Milan Vetrák a Lukáš Kyselica (obaja OĽANO) predkladajú novelu, ktorá má byť základnou zmenou a má obmedziť využitie... Čítať ďalej
22 | 08 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik