Blaha o konci Slovalca: Za všetko môžu protiruské sankcie a naša hlúpa vláda
20 | 08 | 2022 I Diana Zaťková

Ľudia už nemajú čo stratiť, len svoje okovy. Takto reagoval na správu o zastavení výroby v hlinikárni Slovalco opozičný poslanec a podpredseda Smeru-SD Ľuboš Blaha na sociálnej sieti Telegram.

Zastavenie výroby v Slovalcu je katastrofa pre slovenský priemysel. Po vyhlásení hlinikárne o ukončení výroby to muselo uznať aj ministerstvo hospodárstva.

Avizované prerušenie výroby v hlinikárni Slovalco rezort hospodárstva vníma ako katastrofu pre celý slovenský priemysel. Odstavenie pecí na výrobu primárneho hliníka značne ovplyvní aj ďalšie európske spoločnosti. 

"Mrzí ma, že napriek tomu, že sme o tejto situácii vedeli, nenašli sme s ministerstvom financií dohodu na tom, aby sa zrealizovala adresná pomoc pre tak energeticky náročný podnik," uviedol minister hospodárstva Richard Sulík (SaS).

Sulík: Katastrofa pre slovenský priemysel!
Zastavenie výroby v Slovalcu je katastrofa pre slovenský priemysel. Po vyhlásení hlinikárne o ukončení výroby to muselo uznať aj ministerstvo hospodárstva. Avizované prerušenie výroby v hlinikárni Slovalco rezort hospodárstva vníma ako katastrofu... Čítať ďalej
17 | 08 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Sulíka to mrzí, Blaha v tom vidí škandál

Oveľa ostrejší vo vyjadreniach však bol smerák Blaha. "Vláda nechala padnúť hlinikáreň v Žiari nad Hronom - pritom ju mohla zachrániť. Toto je škandál!," netajil svoje rozhorčenie. Za všetko môžu podľa Blahu protiruské sankcie a hlúpa vláda.

"Odporúčam robotníkom zo Žiaru nad Hronom, nech sa idú pekne "poďakovať" Čaputovej, Matovičovi a Sulíkovi, že ich pripravili o všetko," vyzýva poslanec zamestnancov, z ktorých väčšina pracovala v hlinikárni celý svoj život. 

"Blíži sa výbuch, ktorý ich zmetie všetkých! Ľudia už nemajú čo stratiť, len svoje okovy," uzavrel Blaha svoj status.

Pred posledným rokovaním posiela strana SaS odkaz!
Vládna kríza vrcholí a stala sa z nej AJ "facebooková statusová prestrelka". OĽANO by malo na pravdepodobne poslednom rokovaní zástupcov vládnych strán ponúknuť strane Sloboda a Solidarita (SaS) viacero návrhov a mechanizmov, ako riešiť situáciu v... Čítať ďalej
19 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik