Rusko a Čína sa zbližujú, Amerika znepokojená
19 | 08 | 2022 I Gabriela Fedičová

Zbližovanie Moskvy a Pekingu je pre Washington čoraz alarmujúcejšie.

"Vyhlásenia ruského prezidenta Vladimira Putina v súvislosti s návštevou Nancy Pelosiovej na Taiwane znepokojujú Spojené štáty americké, zdôraznil hovorca amerického ministerstva zahraničia Ned Price," píše maďarský portál Origo.hu, s odvolaním sa na denník Izvestija.

Prezident Ruska označil 16. augusta návštevu Nancy Pelosiovej na Taiwane, predsedníčky Snemovne reprezentantov USA, za provokáciu.

"Vzťahy medzi Ruskom a Čínou sú pre Spojené štáty americké mimoriadne znepokojujúce," odpovedal na otázky novinárov, Ned Price.

"Putin na adresu účastníkov a hostí 10. moskovskej medzinárodnej bezpečnostnej konferencie dodal, že Moskva považuje takéto správanie Washingtonu za starostlivo plánovanú provokáciu," píše Origo.hu.

Rusko sa vyjadrilo k použitiu jadrových zbraní
Ruské ministerstvo zahraničných vecí vo štvrtok vyhlásilo, že Moskva použije svoje jadrové zbrane len v "núdzovej situácii" a že nemá záujem o priamy konflikt s NATO a Spojenými štátmi. Informácie priniesla tlačová agentúra Reuters. Ruský minister... Čítať ďalej
18 | 08 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik