Orbán ide svojou cestou
18 | 08 | 2022 I Milan Laca

Maďarský premiér Orbán: Konflikt na Ukrajine povedie ku koncu západnej dominancie.

Maďarský predseda vlády verí, že po konflikte na Ukrajine sa Európska únia  oslabí, pričom z toho budú profitovať ostatné krajiny a regióny.  Vyhlásil to v rozhovore pre nemecké noviny  Tichys Einblick .

Nie celý svet

Poznamenal tiež, že nie všetky krajiny sa pridali k postoju Spojených štátov a Európskej únie ohľadom Ukrajiny a konfrontácie s Ruskom. 4. augusta Orbán vyhlásil,  že činy globalistickej vládnucej triedy na Západe viedli k vnútornej kríze, ktorá ohrozovala budúcnosť týchto krajín. 15. júla zasa povedal, že európska ekonomika sa postupne dusí, v dôsledku "strelenia si do pľúc"  a uvalením sankcií na Ruskú federáciu. Podľa neho čaká Európu v najbližších mesiacoch hospodársky pokles. Premiér poznamenal, že na takýto scenár poukazujú rôzne štúdie, analýzy a prognózy.

Kríza väčšia ako Matovič s Hegerom a Sulíkom: Dokážeme prežiť bez Ruska?
Všetky cesty vedú k predčasným voľbám, ale v pozadí sa črtajú obrysy skutočnej drámy: akú cenu zaplatíme za sankcie proti Rusku a ako veľmi to rozvráti našu ekonomiku a politiku. Tieto otázky si v komentári pre Denník Štandard kladie redaktor a... Čítať ďalej
17 | 08 | 2022 | Diana Zaťková

Mnohí napredujú

„Väčšina sveta demonštratívne nezaostáva: Číňania, India, Brazília, Južná Afrika, arabský svet, Afrika,“ vysvetlil maďarský premiér. „Je celkom možné, že táto konkrétna vojna demonštratívne ukončí prevahu Západu,“ predpovedá Viktor Orban.

Kto vyhrá

Podľa neho vyhrávajú tí, ktorí majú vlastné zdroje energie. „Rusi majú výhodu. Vývoz do EÚ z Ruska klesol o štvrtinu, zatiaľ čo príjmy Gazpromu sa zdvojnásobili. Zvíťazili Číňania, ktorým kedysi dominovali Arabi,“ povedal maďarský premiér.

Márne sankcie

Poukázal aj na údajné zlyhanie sankčnej politiky Európskej únie. Podľa neho nielenže „sa nepodarilo destabilizovať Rusko“, ale spôsobili „obrovské škody“ aj európskej ekonomike. Poznamenal tiež, že z prebiehajúcich udalostí profitujú aj veľké americké korporácie.

 

Smutný osud Slovenskej fabriky: Prichádza drahý hliník z Číny
Hliník sa v Žiari nad Hronom vyrába cez 70 rokov. Fabrika ale zatvára svoje brány. Obnoví sa ešte výroba? Ak áno, kedy? Ak nie, čo nahradí hliník, ktorý sa u nás vyrábal ekologicky? Situáciu analyzuje denník Pravda. Od čoho to bude závisieť doba... Čítať ďalej
18 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik