Voľby 2022: Predsedom novovzniknutej strany SOM Slovensko sa stal Jozef Krúpa
13 | 08 | 2022 I TASR

Predsedom novovzniknutej Strany obcí a miest - SOM Slovensko sa stal starosta bratislavskej mestskej časti Záhorská Bystrica Jozef Krúpa. Rozhodli o tom delegáti počas sobotňajšieho ustanovujúceho kongresu.
      

Podpredsedami sa stali viceprimátorka Bratislavy Zdenka Zaťovičová a starosta Švošova Milan Široň. "Založenie strany nie je len odrazom aktuálnej, ale aj dlhotrvajúcej situácie na slovenskej politickej scéne. Viac ako 16.500 podporných podpisov vyzbieraných za necelé štyri týždne, ako i názory ľudí, ktoré počúvame, sú veľkým signálom, že občania našej iniciatíve veria a chcú jej dať šancu," povedal po svojom zvolení predseda strany Krúpa.
      

Strana SOM Slovensko chce byť celoslovenskou stranou, medzi delegátmi kongresu boli aj viacerí primátori či starostovia. "Každý z nás žije v obci či meste, Slovensko tvoria jeho obyvatelia, každý z nás môže povedať 'SOM Slovensko'. Aj preto každý, kto bude mať záujem podieľať sa na rozvíjaní života ľudí okolo seba, má dvere do SOM Slovensko otvorené," uviedol Široň.

ÚVZ: Ľudia s COVID-19 môžu ísť na testovanie i autobusom, musia však dodržať opatrenia
Pacienti s ochorením COVID-19 môžu v nevyhnutných prípadoch ísť na testovanie aj hromadnou dopravou. Musia však mať prekryté horné dýchacie cesty respirátorom FFP2 bez výdychového ventilu alebo s jeho prekrytím chirurgickým rúškom a dodržiavať... Čítať ďalej
13 | 08 | 2022 | TASR/Diana Zaťková

      

Ambíciou novej strany je uspieť so svojimi kandidátmi v nadchádzajúcich komunálnych voľbách. "V našej strane budú dôležité tri veci. Na prvom mieste to bude poznanie prostredia a potrieb ľudí, odbornosť a vzájomná spolupráca. Jedine to môže v súčasnosti pomôcť rozvoju našich regiónov. Jedným slovom - obce a mestá Slovenska a ich obyvatelia musia byť vždy na prvom mieste," dodal Krúpa.
      

Nový politický subjekt zaregistrovalo Ministerstvo vnútra SR 10. augusta.
      

Spojené samosprávne voľby do orgánov miest a obcí a orgánov samosprávnych krajov sa uskutočnia v sobotu 29. októbra. Kandidátne listiny sa môžu podávať do 30. augusta. Volebná kampaň sa už uskutočňuje a skončí sa 48 hodín predo dňom konania sa volieb.

Slovensko trápi sucho! Je nedostatok pitnej vody a na pranie, či polievanie záhrady zabudnite
Situácia so suchom sa na Slovensku opäť zhoršila! Extrémne sucho a nedostatok vody sťažuje život obyvateľom a v niektorých lokalitách je zakázané variť, prať, zavárať, či polievať na záhrade. "Situácia so suchom sa na Slovensku v porovnaní s... Čítať ďalej
13 | 08 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik