Krym: Najmenej päť ľudí vrátane dieťaťa sa zranilo pri výbuchoch na základni
09 | 08 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Najmenej päť osôb vrátane jedného dieťaťa sa zranilo pri utorkových výbuchoch na ruskej leteckej základni Fedorivka na anektovanom ukrajinskom polostrove Krym, informuje TASR na základe správy agentúry AP, odvolávajúcej sa na miestne úrady.

Jednu osobu previezli do nemocnice. Oblasť uzavreli v okruhu piatich kilometrov.

Ruské ministerstvo obrany zdôraznilo, že výbuchy neboli spôsobené ostreľovaním. Medzi ukrajinskými užívateľmi sociálnych sietí sa však špekuluje, že základňu zasiahli ukrajinské rakety, píše AP.

krajinské orgány sa k incidentu na Kryme bezprostredne nevyjadrili.

Agentúra Reuters predtým s odvolaním sa na svedkov napísala, že výbuchov bolo najmenej 12. AP pripomína, že ak za explóziami stojí ukrajinská armáda, išlo by o prvý veľký útok na anektovaný Krym od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu koncom februára. V júli došlo k menšiemu výbuchu na námornej základni Sevastopol. Útok improvizovaným dronom pripísali ukrajinským sabotérom.
Moskva dlhodobo varuje, že prípadný ukrajinský útok na Krym by sa stretol s tvrdou odozvou vrátane útokov na "mocenské centrá" v Kyjeve.

Sudca OS BA I Števík: "Problém "našich ľudí" mizne - stáva sa normou"
Prinášame vám komentár sudcu Okresného súdu Bratislava I Patrika Števíka v plnom znení a bez redakčných úprav. "V zmysle elementárnej logiky ako aj odbornej literatúry rozoznávame korupciu v užšom zmysle slova a korupciu v širšom význame. Nie... Čítať ďalej
09 | 08 | 2022 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik