Len asi 30 percent západných zbraní poslaných na Ukrajinu sa dostane na front
07 | 08 | 2022 I Gabriela Fedičová

"Len asi 30 percent západných zbraní poslaných na Ukrajinu sa dostane na front," informuje maďarský portál Index.hu.

"Väčšina zbraní a vojenských dodávok dodaných NATO prichádza na poľskú hranicu, kde ich Spojené štáty a spojenci odovzdajú ukrajinským predstaviteľom. To je ten bod, do ktorého západné sily zatiaľ možu vidieť, čo sa deje so zásielkami, uvádza podľa Index, CBS News.

"Všetky zásielky prechádzajú cez hranice, potom sa niečo stane a nakoniec asi 30 percent zásielok dorazí na miesto určenia," povedal Jonas Ohman, zakladateľ a generálny riaditeľ organizácie Blue-Yellow so sídlom v Litve, ktorá od začiatku konfliktu s Ruskom v roku 2014,  dodáva vojenskú pomoc jednotkám v prvej línii na Ukrajine.

"Neustále sa meniace frontové línie na Ukrajine, kde bojujú prevažne dobrovoľnícke a polovojenské sily, sťažovali vojenskej pomoci dostať sa do cieľa. Niektorí vyjadrili obavy, že zbrane končia na ukrajinskom čiernom trhu," píše Index.hu.

Eduard Chmelár: Hyeny, ktoré sú medzi nami aj dnes
USA by sa podľa Eduarda Chmelára mali ospravedlniť za zhodenie atómových bňmb na japonské mestá. Ide podľa neho o neospravedlniteľný zločin. " Žiadna vojenská stratégia nemôže ospravedlniť masové zabíjanie státisícov civilistov. Kým si to... Čítať ďalej
07 | 08 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik