Lukašenko: Putin sľubuje, že bude považovať útok na Bielorusko za útok na Rusko!
03 | 08 | 2022 I Diana Zaťková

Bieloruský líder Alexander Lukašenko poukázal na to, že NATO rýchlo buduje sily na hraniciach s Bieloruskom v Poľsku a v pobaltských krajinách, uvádza agentúra TASS.

Bieloruský prezident Alexander Lukašenko uviedol, že dostal ubezpečenie od ruského prezidenta Vladimira Putina, že ruské vedenie bude považovať útok proti Bielorusku za útok proti Rusku. 

"Máme spoločnú skupinu. Časť je na západnej hranici Ruska. Požiadal som ho (ruského prezidenta), aby sa vyhol použitiu časti tej skupiny. Nechal si ju v zálohe pre prípad, že by sa niečo stalo. Jeho odpoveď znela: „Sľubujem vám, že akýkoľvek útok proti bieloruskému územiu alebo len jeden krok za ním by znamenal, že útočia na Rusko,“ citoval Lukašenko Putina.

"Bol by som rád, keby to (na Západe) počuli a pochopili. A zdržali sa klamstva a vytvárania falzifikátov," dodal Lukašenko.

Poukázal tiež na to, že NATO rýchlo buduje sily na hraniciach s Bieloruskom v Poľsku a v pobaltských krajinách.

Šéf al-Kájdy Zawahiri žil v luxusnej štvrti Kábulu s najvyššími predstaviteľmi Talibanu, riziko teroristických útokov sa zvyšuje!
Šéf al-Kájdy Ayman al-Zawahiri sa údajne dočkal svojho konca v nedeľu ráno, keď si užíval výhľad z balkóna svojho bezpečného domu. Ten sa nachádzal v luxusnej štvrti Kábulu obývanej najvyššími predstaviteľmi Talibanu. Americké bezpilotné lietadlo... Čítať ďalej
03 | 08 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu.

Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik