Remišová melie z posledného! Predčasné voľby by boli koniec jej strany
03 | 08 | 2022 I Eka Balašková

Podpredsedníčka vlády a ministerka pre informatizáciu Veronika Remišová sa napriek svojim perlám, ktorými baví národ, neustále objavuje v médiách. Ako keby nebola predsedníčkou strany, ktorá síce má názov Za ľudí, no je takmer bez ľudí. Mnohí ľudia nechápu, či jej to za to stojí. Aktuality vedia viac.

Strach z predčasných volieb

Opozičným stranám, ani stranám s lepším finančným zázemím by predčasné voľby po finančnej stránke veľmi neublížili. Horšie je na tom strana Za ľudí, ktorej budúcnosť je, bez Andreja Kisku a jeho schopnosti zohnať peniaze na chod strany, viac, než neistá. Jej preferencie sa dlhodobo pohybujú v takých číslach, že po voľbách by od štátu nedostala ani cent. V prípade ukončenia tohto volebného obdobia, by strana prišla aj o ten príjem zo štátu, ktorý im za normálnych okolností prináleží.

Dobehlo ich Kiskovo fiasko

V roku 2019 mala strana ideálnu štartovaciu pozíciu a vyzeralo to, že politická hviezda Andreja Kisku tak skoro nezhasne. Strana preto dostala od mnohých podnikateľov výdatné pôžičky. Výsledok volieb však nepriniesol očakávaný zisk zo štátneho rozpočtu a tak si Kiskova strana z neho podľa Aktualít odkrojila "len" niečo cez päť miliónov. Pre porovnanie - víťaz volieb OĽaNO tých miliónov dostalo 20. 

Anton Hrnko: Buďme radi, že sa ČSFR rozdelila!
Anton Hrnko je známejší skôr, ako politik - zakladajúci člen SNS, kde kandidoval aj na post jej predsedu. Menej známe o ňom je, že pôvodne sa venoval histórii a ako historik aj pôsobil. A práve z pohľadu historika rozoberá udalosti, ktoré viedli k... Čítať ďalej
03 | 08 | 2022 | Eka Balašková

Pôžičky treba vracať

A tak strana väčšinu z peňazí, získaných za volebný výsledok, musela vrátiť podnikateľom - dlhoročným priateľom a starým obchodným partnerom predsedu strany Andreja Kisku. Ten zo strany odišiel, no dlhy jej ostali. Minuloročný audit a minuloročná účtovná závierk Za ľudí ukázali, že koncom roka 2021 mala strana ešte stále dlh viac ako 930-tisíc eur, no jej majetok bol nižší ako 300-tisíc," objasňujú Aktuality. „Uvedená situácia naznačuje existenciu významnej neistoty, ktorá môže vyvolať pochybnosť o schopnosti politickej strany naďalej nepretržite pokračovať v činnosti,“ skonštatovala audítorka vo svojej správe.

Kiska nepomôže, Remišová je skúpa na slovo

„Strana Za ľudí má pôžičky z roku 2019, ktoré postupne splácame,“ reagovala predsedníčka strany Za ľudí na otázku k straníckej finančnej situácií. Ak by sa neblížilo pätoro volieb, strana by pôžičky splatila. Lenže problém bude už v týchto župných a komunálnych voľbách, kde si mnohí kandidáti kampaň budú financovať z vlastných zdrojov. Aktuality oslovili aj bývalú hlavu štátu, ktorý len veľmi stručne.  „Nemám takúto informáciu…“ odpísal neurčito Kiska  na otázku, či mieni finančne zachraňovať stranu, ktorú založil.

Všetko vraj niečo stojí! Vyženie Volvo zemiaky zo Slovenska?
Každá investícia so sebou prináša aj niečo, čoho je nutné sa vzdať. Slovensko sa teší príchodu ďalšieho investora, tentokrát na skutočne zanedbávaný východ. Je však výber konkrétnej lokality ideálny? Denník Pravda pripomína, že Slovensko, okrem 400... Čítať ďalej
03 | 08 | 2022 | Eka Balašková

Pätoro volieb

V najbližších troch rokoch nás čakajú okrem jesenných župných a komunálnych volieb, aj parlamentné, prezidentské voľby a voľby do Európskeho parlamentu, všetky v roku 2024. Odhad Transparency International Slovensko tvrdí, že celé by to stranu malo stáť do 5 miliónov eur. „Bežná prevádzka stredne veľkých strán vychádza ročne na asi pol milióna – celkovo na štyri roky tak potrebujú tých sedem miliónov,“ tvrdí mimovládka.

 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu.

Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik