Zacharovová: "Washington prináša svetu destabilizáciu"
02 | 08 | 2022 I Ivan Mihale

Oficiálna zástupkyňa Ministerstva zahraničných vecí Ruskej federácie Maria Zacharovová komentovala situáciu okolo možnej návštevy predsedníčky Snemovne reprezentantov Kongresu USA Nancy Pelosiovej na Taiwane s tým, že Washington prináša do sveta iba destabilizáciu.

"Washington prináša svetu destabilizáciu. Za posledné desaťročia to nebol jediný urovnaný konflikt, ale mnohé vyprovokované," napísala Zacharovová kanáli Telegram.

Správy o možnej návšteve ostrova Pelosiovou, ktorú Peking označuje za tretieho najvýznamnejšieho predstaviteľa americkej vlády, podľa očakávaní vyvolali veľmi negatívnu reakciu Číny. Čínske ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že v prípade návštevy Pelosiovej na ostrove Peking rozhodne prijme rozhodné a účinné opatrenia na ochranu štátnej suverenity a územnej celistvosti a za všetky vážne dôsledky z toho vyplývajúce budú plne zodpovedať Spojené štáty. Oficiálne oddelenia Číny zároveň nešpecifikovali, o akých rozhodujúcich opatreniach hovoria.

Pomáhať a chrániť alebo rovný a rovnejší? (VIDEO)
Právnik Lukáš Machala na svojom profile na sociálnej sieti zverejnil šokujúce video. V jeho popise Slovákom odporúča, aby si ho dobre uložili. Prečo? "V prípade, že Vás policajt bude chcieť pokutovať za obdobný dopravný priestupok, pustite mu toto... Čítať ďalej
02 | 08 | 2022 | Eka Balašková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu.

Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik