Pomáhať a chrániť alebo rovný a rovnejší? (VIDEO)
02 | 08 | 2022 I Eka Balašková

Právnik Lukáš Machala na svojom profile na sociálnej sieti zverejnil šokujúce video. V jeho popise Slovákom odporúča, aby si ho dobre uložili. Prečo?

"V prípade, že Vás policajt bude chcieť pokutovať za obdobný dopravný priestupok, pustite mu toto video s odkazom, že má povinnosť Vás len upozorniť," dáva radu právnik: "Ak bude vyžadovať pokutu, zapíšte si osobné číslo policajta, urobte si videozáznam služobného postupu na telefón a prípad postúpte na Úrad inšpekčnej služby Ministerstva vnútra Slovenskej republiky."

Merajte jedným metrom

"Zákon platí pre všetkých rovnako. Ukrajinci ani iní cudzinci nepožívajú väčšie práva ako Slováci," upozorňuje Machala a varuje, že ak to tak nebude, "Očakávajte, že občania začnú uplatňovať článok 32 Ústavy - právo na odpor."

Uhrík: Slovensko sa musí pripraviť na zmeny!
Vo videu na Facebooku Milan Uhrík (Republika) analyzuje hrozbu znovuoživenia konfliktu medzi Srbskom a Kosovom. Všíma si tiež kontext medzi Kosovom a Taiwanom. Ide o ďalšiu vojnu vo svete? "Nestačí Západniarom krvavý konflikt na Ukrajine, ktorý... Čítať ďalej
02 | 08 | 2022 | Eka Balašková

Nie je to planá vyhrážka

V ostatných dvoch rokoch sme boli častými svedkami toho, že polícia konala tvrdo a represívne aj voči ľuďom, ktorí porušovali pravidlá, z ktorých mnohé sa neskôr ukázali, ako nezákonné. Sociálne siete obletelo niekoľko videí, kedy policajti vyvliekli z obchodu človeka, ktorý porušil pravidlá. Machala vo svojom videu poukazuje, že s porušovateľmi pravidiel, sediacimi v autách s ukrajinskou ŠPZ sa jedná tak, ako by sa malo jednať s každým - podľa hesla, ktoré je napísané na každom policajnom aute. Pomáhať a chrániť predsa netreba len štátnych príslušníkov spoza východnej hranice.

Ladislav Kamenický: Igor Matovič zneužíva svoj politické postavenie! Smrdí to volebnou korupciou
Minister financií má na tanieri ďalší populistický krok. Koaliční partneri hovoria o podplácaní, politológ Lenč o úplatku. Exminister financií Ladislav Kamenický (SMER – SD) je presvedčený, že Matovič si chce kupovať účasť Slovákov vo voľbách!... Čítať ďalej
02 | 08 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu.

Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik