"Bylinožravý" medveď opäť útočil!
02 | 08 | 2022 I Ivan Mihale

Čoraz častejšie prípady stretnutia a napadnutia človeka medveďom v poslednom čase vyhrotili názorový stret ochrancov prírody s poľovníkmi a ministerstva životného prostredia so štátnymi lesmi.  Minister Budaj dokonca označil našu najväčšiu šelmu za bylinožravca. Neubehlo veľa času a medveď opäť útočil.

"Mimoriadne agresívny útok medveďa na človeka. Odohral sa v pondelok okolo 16. hodiny pri obci Domaniža v Strážovských vrchoch. Iba 39-ročný lesný projektant Ondrej skončil po útoku šelmy v nemocnici v Považskej Bystrici." Informuje portál tvnoviny.sk.

Nie je to prvý prípad

Medveď napadol muža za bieleho dňa v lese, neďaleko rodinných domov, počas toho, ako pracoval na projekte starostlivosti o les. „Ide už o druhý prípad, keď nášho zamestnanca napadol medveď. Ten prvý sa zaobišiel bez zranení, ten dnešný však nedopadol dobre,“ povedal portálu tvnoviny.sk jeho zamestnávateľ Jano Marko.

Medveďa si všimol až zviera zarevalo. To už bol asi 20 metrov od neho. Začal pomaly cúvať, no keď sa šelma rozbehla za ním, začal kričať o pomoc a utekať pomedzi stromy. „Mal pri sebe aj sprej proti medveďom, no útok bol taký nečakaný, že ho ani nestihol použiť,“ dodal Marko. „Teraz ho dávajú dokopy v nemocnici, bol v poriadnom šoku,“ dodal.

Vážne zranenia

Napadnutému mužovi medveď vytrhol kus stehna a zlomil prst, keď mu ho pri bránení sa nechtiac strčil do papule. „Ako som kľučkoval pomedzi stromy, po chvíli ma dobehol a ako som sa bránil rukami, tak mi dohrýzol ruky, do pleca, potom ma zvalil na zem a uhryzol v oblasti pása,“ priblížil napadnutý Ondrej.

To je hlavička! Nemecký politik prišiel na to, ako znížiť závislosť na ruskom plyne
Andre Baumann, námestník ministra životného prostredia nemeckej spolkovej krajiny Bádensko-Württembersko , vyzval v pondelok na triedenie odpadu a výrobu plynu z biologického odpadu, aby sa znížila závislosť na ruskom plyne . „Z banánových šupiek... Čítať ďalej
01 | 08 | 2022 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu.

Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik