Otec Urbančok: Dvakrát rozvedená, schvaľujúca potraty a podporuje komunitu LGBTQ,... Toto je prezidentka katolíckej krajiny?!
01 | 08 | 2022 I Eka Balašková

Otca Ľubomíra Urbančoka poznáme mnohí, ako kňaza, ktorý sa aj cez sociálne médiá snaží osloviť hlavne mladých ľudí. O liberalizácii spoločnosti sa s ním rozprával šéfredaktor maďarského konzervatívneho portálu Visegrad Post, Ferencz Almássy. Okrem iného mu položil aj otázku, či cez 30 percent občanov Slovenska sú neveriaci.  

Odpoveď v zaujímavých súvislostiach

"Označujú sa za osoby bez náboženského presvedčenia. Je zaujímavé, že tentoraz isté skupiny - nie je známe, kto za týmito skupinami stojí - uskutočnili veľmi „agresívnu“ kampaň: komunikovali dokonca prostredníctvom veľkých billboardov, ktoré mali ľudí presvedčiť, aby sa pri sčítaní prihlásili ako „bez vyznania“. Niektorí sa dokonca označovali za "vyznávačov pálenky", čo je dômyselný prostriedok na zvýšenie počtu tých, ktorí budú započítaní medzi osoby „bez vyznania“. A to všetko súvisí so súčasnou politickou situáciou na Slovensku, pretože naša prezidentka republiky Zuzana Čaputová pochádza z ultra-liberálnej strany. Je to dosť paradoxné, pretože ešte pol roka pred voľbami bola u nás úplne neznáma. Známou sa stala vďaka mediálnej kampani - realizovanej najmä na internete - ktorá propagovala jej aktivity v súvislosti so skládkou odpadu nachádzajúcou sa neďaleko mesta Pezinok – (po maďarsky Bazín). Medzitým sa dvakrát rozviedla a teraz vychováva dve deti s novým milencom. Okrem toho sa vyslovila za potraty. Čo je najparadoxnejšie, vtedajší trnavský arcibiskup Mons. Bezák, ktorý bol menovaný a následne aj odvolaný pápežom Benediktom XVI., pre svoje veľmi liberálne názory, sám Čaputovej volebnú kampaň podporil," upozorňuje v rozhovore otec Urbančík.

Kresťania a ich voľba tvrdej liberálky

"Môžeme teda povedať, že táto liberálna propaganda je tu veľmi silná. Predpokladám, že má veľký podiel na tomto procese rozdeľovania a búrania Katolíckej cirkvi na Slovensku. Ako som už povedal, máme veľa veriacich, ktorým chýbajú základné vedomosti o viere. Čo sa ešte týka našej prezidentky - na prvý pohľad je to dáma, ktorú možno považovať za peknú, je milá, usmievavá. No vždy hovorí veľmi vágne, a to bohužiaľ zrejme väčšine Slovákov stačilo na to, aby ju aj ako katolíci volili. Samozrejme, možno sa tiež pýtať, či v týchto voľbách existovala skutočná alternatíva; no predsa len, ako katolík nemôžem voliť kandidátku, ktorá sa vyslovila za potraty. Ona samozrejme hovorí, že je na každej žene, aby sa v tejto veci slobodne rozhodla, hoci na sama tvrdí, že by sa tak nerozhodla. No aj tak, ona sama bola zakladajúcou členkou spomínanej ultra-liberálnej strany - vlastne úplne prvej strany tohto druhu na Slovensku. V posledných voľbách sa takmer táto strana dostala do parlamentu a súčasné prieskumy ukazujú, že ich volebné preferencie sú na vzostupe. Hovorím o strane s názvom Progresívne Slovensko, ktorá tiež, prirodzene, podporuje aj agendu LGBTQ." Konštatuje otec Ľubomír.

Anna Belousovová: Strany padajú, poslanci odchádzajú
Anna Belousovová tvrdí, že strany padajú, poslanci odchádzajú. Zamýšľa sa nad aktuálnou situáciu v politike, keď dochádza k prechodom poslancov z jednej strany do druhej. "V prírode platí zákonitosť, že na jeseň padajú listy zo stromov, v politike... Čítať ďalej
30 | 07 | 2022 | Eka Balašková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu.

Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik