Dva dni pekla Armagedon
11 | 03 | 2022 I Rasťo Ekkert

Starosta  Mariupolu Vadym Boychenko hovorí pre ukrajinskú agentúru Unian o katastrofálnej situácii v meste. "Ruské jednotky podľa neho ostreľujú sídliská a bránia dodávkam humanitárnej pomoci."

Vojna proti ľudskosti

"Pätnásty deň je cynická a deštruktívna vojna proti ľudskosti. Dva dni pekla, Armagedon, ktorý  zariadili prerusko-fašistické jednotky. Cynicky strieľajú zo zakázaných zbraní -" Gradov ", húfnice - v obytných štvrtiach . Každých 30 minút prichádzali na mesto Mariupol nálety, ktoré smerovalina sídliská, zabíjali civilistov, starých ľudí, ženy, deti. Toto je dnes veľkosť ruskej armády? Chceme pokojný Mariupol," vyhlásil starosta.

Mariupol zdroj agentúra Reuters

Humanitárny koridor neexistuje

Okupanti podľa neho "cynicky držia v zajatí 400 000 obyvateľov Mariupolu, ktorí dúfajme, že každý deň čakajú na humanitárny koridor", tvrdiac, že ​​vraj nexistuje.

"A my bojujeme, prerážame sa, narážame na míny, tanky, padáme pod" Grady ". "Vedú ničivú vojnu," povedal Boychenko. Dodal, že "prebieha boj na všetkých úrovniach" a pracuje sa na tom, aby sa humanitárny koridor uskutočnil."Sme silní, pretože sme Ukrajinci. Milujeme svoju zem, milujeme našu krajinu," uzavrel starosta.

Hlboké bahno už zvrátilo niekoľko dejinných bitiek, spomalilo aj Napoleona či Hitlera
Počasie môže mať zásadný vplyv na postup ruských vojsk Ukrajinou. Ruské invázne vojská totiž budú popri silnom ukrajinskom odpore čeliť aj topeniu snehu a bahnitým cestám, ktoré prakticky znemožnia postup ťažkej techniky, informujú ceskenoviny.cz... Čítať ďalej
10 | 03 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Poznámka:

Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD.

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik