Za všetko hovoriaca odpoveď ministra vnútra zúfalému ZMOSu
09 | 03 | 2022 I Ivan Brožík

"Nemému dieťaťu ani štát nerozumie" - odpovedá Roman Mikulec na sociálnej sieti na volanie o pomoc zo strany ZMOSu v súvislosti so situáciou s utečencami.

"Primátor druhého najväčšieho mesta dnes teatrálne vyhlásil v Košiciach humanitárnu katastrofu a obvinil štát, že s tým nič nerobí. Senzácie chtivé média, pochopiteľne, takúto tému zhltli aj s navijákom." Píše doslova minister vnútra.

Vráťme sa však k téme

 "Od samotného začiatku konfliktu na Ukrajine a s tým súvisiaceho presunu časti jej obyvateľov na Slovensko naozaj veľmi intenzívne spolupracujeme so Združením miest a obcí Slovenska (ako zástupcom všetkých miest a obcí). ZMOS je prítomný na všetkých strategických poradách a koordinačných štáboch, kde prichádza s požiadavkami obcí.
Okresný úrad Košice realizuje stretnutia Okresného krízového štábu, na ktorom sa zdieľajú všetky dostupné informácie. Zo strany primátora mesta Košice boli na poslednom zasadnutí krízového štábu deklarované požiadavky na presné počty očakávaných utečencov z Ukrajiny, na informácie o tom, koľkí ostanú v Košiciach a koľkí budú pokračovať ďalej a iné. Takéto čísla nie je reálne mať k dispozícii, vychádzame len z údajov, ktoré dostaneme z hraničných prechodov. V súčasnosti väčšina obyvateľov Ukrajiny mestom len prechádza a pokračuje ďalej za svojou rodinou alebo do iných krajín."

"Teátro"

"Primátor Košíc dostal rovnaké inštrukcie ako všetky iné obce a mestá. Mal a má k dispozícii všetky komunikačné kanály, ktorými dokáže riešiť akýkoľvek problém, ktorý sa v súvislosti s utečencami vyskytne.
Najabsurdnejšie na celom tomto teátre však je, že ZMOS a dokonca aj ten “zlý štát, ktorý sa o nikoho nestará” sa prvýkrát dozvedá o akýchkoľvek problémoch mesta až z médií, nehovoriac o panike, ktorú už medzi obyvateľmi rozosial." Končí svoj svojrázny - ak volíme eufemizmus - status minister vnútra.

"Psychopatovič iba vymenil výhovorky" - Gustáv Murín
ZDRAŽOVANIE PLYNU A ELEKTRINY už je tu. A nebudú žiadne kompenzácie, lebo Psychopatovič vymenil výhovorku z "LeboFico" na "LeboVojna" - píše na sociálnej sieti spisovateľ a publicista Gustáv Murín. "Obávam sa, že na rade je kultúra, ktorá sa ledva... Čítať ďalej
09 | 03 | 2022 | Ivan Brožík

________________

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik