Vláda úplne zlyháva
09 | 03 | 2022 I Ivan Brožík

"Vláda úplne zlyháva v kríze, ohľadom ktorej mala plamenné reči" - píše na sociálnej sieti Juraj Draxler.

"Mestá sa sťažujú, že ich vláda nechala v štichu pri zvládaní ľudí, ktorí prichádzajú z Ukrajiny."

"Je úplne zjavné, že takmer všetko vlastne ostáva na samosprávach, mimovládnych organizáciách a individuálnych dobrovoľníkoch."

Nie je nič pripravené 

"A to práve táto vláda mala celú zimu vyhlásenia, ako sa bojí Ruska. Keď došlo u susedov na vojnu, vlastne nie je nič pripravené. Ani po dvoch týždňoch."

Zoznam toho, čo chýba je dlhý

"Chýbajú jasné kontaktné, registračné a informačné body pre ľudí, ktorí chcú ostať na území SR, jasné "rozdeľovanie úloh" verejným subjektom (napríklad ministerstvo školstva ponúka kopu materiálov "ako rozprávať s deťmi o vojne", preboha, ale minimum usmernení, čo so žiakmi z Ukrajiny, to isté sa týka zdravotnej starostlivosti) a najmä chýba nejaká výraznejšia materiálna organizácia (vrátane ubytovania)."

"Takisto je potrebné, aby vláda začala komunikovať, koľko utečencov budeme vedieť za akých podmienok zvládnuť. 
So začleňovaním Ukrajincov asi nebudú väčšie problémy, takisto platí, že je naša morálna povinnosť ako susedov týmto ľuďom pomôcť."

Zastaviť vojnu militarizáciou?

"Namiesto toho máme premiéra, ktorý ide do Londýna po inštrukcie, ako sa ideme militarizovať a posielať zbrane (na tom istom stretnutí premiér Johnson Poliakom vnútil to, aby svoje stíhačky dali k dispozícii Ukrajincom, hoci Poliaci sa tohto zjavne boja, lebo Rusi im to asi len tak nezabudnú)." (Poznámka HD - a zjavne sa toho zľakli aj v Bielom dome, až im tam zabehlo.)

"Príznačné: radšej si nechať diktovať niečo o zbraniach a nechať na obete, nech sa o seba postarajú." Konštatuje na sociálnej sieti Juraj Draxler.

Oni sa u docista blanili (Nie, nejde o chybu textu)
"PROPAGÁCIU SYMBOLOV VOJNY NESMIEME TOLEROVAŤ - Vyzývame orgány činné v trestnom konaní, aby šírenie písmena Z, ako symbolu vojny Ruska proti Ukrajine, stíhali podľa trestného činu rozširovania extrémistického materiálu." Píše sa na sociálnej sieti... Čítať ďalej
09 | 03 | 2022 | Ivan Brožík

_________________

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik