Riaditeľ CIA: Nasledujúce týždne budú ťažké
09 | 03 | 2022 I Eka Balaskova

Najvyšší predstavitelia amerických tajných služieb v utorok varovali, že ruský prezident Vladimir Putin je frustrovaný z pre neho nepriaznivého priebehu invázie na Ukrajinu.

Počas nasledujúcich týždňov zaujme ešte agresívnejší prístup, informujú Fox News.

Takú reakciu Západu nečakal

Počas vypočutia výboru Snemovne reprezentantov pre spravodajstvo Avril Hainesová podľa Fox News povedala, že Putin neočakával také mohutné sankcie od USA a európskych spojencov.  Tiež nepredpokladal, že súkromné ​​spoločnosti prestanú obchodovať s Ruskom.

Požaduje neutralitu

„Aj napriek tomu,“ povedala Hainesová, „je nepravdepodobné, že sa Putin nechá odradiť neúspechom. Bude zvyšovať tlak na neutralitu Ukrajiny.  Hainesová tiež povedala, že sa domnieva, že "Putin sa cíti poškodený, pretože mu Západ nedáva náležitú úctu,"  informujú Fox News.

Kombinácia dohadov

Podľa riaditeľa CIA Williama Burnsa Putin neustúpií, toto je vecou jeho cti.  Pre Fox News uviedol,  že "Putin je odhodlaný ovládnuť Ukrajinu." Podľa Burnsa Putin začal túto vojnu na základe falošných predpokladov, že Ukrajinu možno „ľahko zastrašiť“. Tiež sa spolieha na to, že najmä Francúzsko a Nemecko , „rozptyľuje“ vnútorná politika, ruské devízové ​​rezervy im poskytujú dostatočnú ochranu pred sankciami a že útok ruskej armády by prinisie „rýchle, rozhodné víťazstvo za minimálnu cenu“.

Dezinformácie CIA
"CIA vykresľuje Putina ako nahnevaného; vojna na Ukrajine mu nejde podľa plánu" - informuje TA SR. Šéfovia amerických tajných služieb vo svojich analýzach označili ruského prezidenta Vladimira Putina za "nahnevaného" izolovaného vodcu, ktorý sa... Čítať ďalej
09 | 03 | 2022 | TASR/Ivan Brožík

Bol to však omyl

"Ukázalo sa, že sa mýlil vo všetkých bodoch," povedal Burns. "Tieto predpoklady sa za posledných 12 dní konfliktu ukázali ako hlboko chybné." Myslí si, že Putin je teraz nahnevaný a frustrovaný, čo bude mať za následok niekoľko ďalších nepríjemných týždňov. Tlak Ruska sa môže aj zdvojnásobiť a na civilné obyvateľstvo sa budú brať minimálne ohľady. Burns je však presvedčený aj o tom, že Ukrajina sa bude brániť: „Som presvedčený o tom, že Ukrajinci budú naďalej účinno a tvrdo vzdorovať,“ píšu Fox News.

Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD.

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik