Remišová zas riadi svet
09 | 03 | 2022 I Emanuel Orban

Uznávam, je veľmi aktívna. Ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Slovenskej republiky Veronika Remišová je v poslednom období známa svojimi statusmi na sociálnych sieťach. V jednom z nich volá po zavedení celoeurópskej legislatívy zameranej na boj proti dezinformáciám.

Začnite okamžite konať

Najväčšia odborníčka na kybernetickú bezpečnosť, vyštudovaná bábkoherečka Veronika Remišová sa v živote riadi heslom, čo na srdci, to na jazyku. Správcom sociálnych sietí posiela pozoruhodný, no podľa nej veľmi naliehavý odkaz: „Facebook, Google, Youtube, Twitter - musíte urobiť viac pre bezpečnosť a zastavenie ruskej agresie v online priestore! Sociálne siete a veľké platformy nemôžu zarábať miliardy eur na rozdeľujúcom, nepravdivom a nenávistnom obsahu a neniesť za to žiadnu zodpovednosť!“ konštatuje Remišová.

Nepriateľ nespí

Remišová o danej veci diskutovala so zástupcami veľkých digitálnych platforiem na nedávnom digitálnom summite vo Francúzsku. Všetci zainteresovaní sa na ňom jednoznačne zhodli, že aj jednotlivé európske krajiny sú vystavené obrovskému vplyvu ruskej propagandy. Slovensko nie je žiadnou výnimkou, skôr naopak: „Vojna zúri nielen vo fyzickom priestore, ale aj v digitálnom priestore. Naša spoločnosť je doráňaná a rozdelená dezinformáciami a propagandou nepriateľskej veľmoci, ktorá sa vyhráža celej Európe. Zvlášť v situácii, keď milióny ľudí trpia a utekajú pred vojnou a ruská agresia spôsobuje každý deň obrovské krviprelievanie.“ konštatuje na záver Remišová.

Veronika Remišová to nedomyslela. Ako vždy  
Tomáš Taraba, predseda strany Život, vtipne zareagoval na reakciu ministerky Veroniky Remišovej (Za ľudí). Tá sa vyjadrila, že nenavštívi hračkárstvo Dráčik. Za to, že na svojom webe zverejnilo výzvu za mier bez vstupu cudzích vojsk na územie... Čítať ďalej
07 | 02 | 2022 | Ján Papuga
 

Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD.

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik