Americká televízia Fox News prináša šokujúce informácie o Ukrajine
08 | 03 | 2022 I Emanuel Orban

Videoportál strany SMER-SD prináša verejnosti nekomentovaný šot vzťahujúci sa k rozhovoru na tému vojenského konfliktu na Ukrajine, ktorý odznel v americkej televízii Fox News. Prinášame stanovisko plukovníka vo výslužbe Douglasa Macgregora zverejnené na sociálnej sieti strany SMER - SD.

Plukovník uvádza veci na pravú mieru

"Stratégiou nebolo zaútočiť na žiadnu elektráreň, ani na rozvodovú sieť. Rusi sa veľmi opatrne vyhli prerušeniu dodávok elektriny. Žiadne porušenie komunikácií, žiadne poškodenie esenciálnych záležitostí, ako napríklad dodávky vody. Vidíte, že Rusi teraz vyhnali zbytky ukrajinských síl, ktoré sa uchýlili do miest v populačných centrách, lebo nemajú žiadnu mobilitu, žiadnu protivzdušnú orbanu, žiadne letecké krytie, žiadnu logistickú infraštruktúru. Teraz sa miešajú s obyvateľstvom, podobne ako sme to videli na Strednom východe."

Vladimír Putin nezrovná Ukrajinu so zemou

"Nie, rozhodne nie. V skutočnosti tvrdo pracoval na tom, aby väčšinu z nej získal nedotknutú. Prekvapivo vznikli malé škody, úprimne povedané. Omnoho menšie škody, aké sme my spôsobili v Iraku, keď sme do neho vstúpili v roku 1991, alebo potom znovu v roku 2003. Myslím, že teraz obkľúčujú ukrajinské sily a vyhladzujú ich. A to je nevyhnutné."

Volodymyr Zelenský je len obyčajná bábka

"No, koniec tejto fázy je ešte niekoľko dní vzdialený. Ale prvých päť dní boli ruské sily príliš mierne, myslím. Teraz to napravili. Takže by som povedal, že do 10 dní by to malo úplne skončiť, ale otázka je, čo urobí Zelenský. Rusi dali veľmi jasne najavo, že to čo chcú, je neutrálna Ukrajina."

Podľa tvrdenia plukovníka Zelenský je bábka, ktorá vystavuje zbytočne vlastné obyvateľstvo riziku, vyzýva ho, aby okamžite uznal neutralitu UA. Len tak môže nastať mier, na ktorý netrpezlivo všetci čakáme.

Poznámka: Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD.

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik