Nemôžete vymeniť litre paliva za litre našej krvi - odkazuje Zelenskyj západu a NATO
05 | 03 | 2022 I Rasťo Ekkert

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj povedal, „že samotné členské krajiny NATO vytvorili naratív, že údajne uzavretie neba nad Ukrajinou vyvolá priamu ruskú agresiu proti Aliancii.“ Uvádza agentúra Interfax.

Nerozhodný summit NATO

"Dnes sa konal summit NATO, slabý summit, rozhorčený summit. Summit, ktorý ukazuje, že nie každý vníma boj za slobodu pre Európu ako cieľ číslo jeden. Všetky spravodajské služby krajín NATO dobre poznajú plány nepriateľa, tiež potvrdili, že Ruská federácia chce pokračovať v ofenzíve... Deväť dní vidíme brutálnu vojnu: ničia naše mestá, ostreľujú našich ľudí, naše deti... S vedomím, že nové údery a straty na životoch sú nevyhnutné, NATO sa zámerne rozhodlo nezavrieť nebo nad Ukrajinou,“ povedal Zelenskyj vo video prejave v piatok večer.

Strach z priamej agresie Ruska

"Domnievame sa, že samotné krajiny NATO vytvorili naratív, že zatvorenie neba nad Ukrajinou by údajne vyvolalo priamu agresiu" proti Severoatlantickej aliancii, povedal. Podľa Zelenského ide o sebahypnózu tých, ktorí sú „vnútorne slabí a neistí, hoci dokážu ovládať zbrane mnohokrát silnejšie ako my“.

https://www.hlavnydennik.sk/2022/03/04/v-rusku-facebook-skoncil

Ľudia zomrú kvôli vám

Povedal tiež, že NATO musí myslieť na ľudí a vyhlásil, že „všetci ľudia, ktorí od dnešného dňa zomrú, zomrú aj kvôli vám, kvôli vašej slabosti, vašej nejednotnosti“. "Všetko, s čím sa aliancia v tejto chvíli natrápila, je vložiť 50 ton motorovej nafty pre Ukrajinu do systému vlastného obstarávania. Asi preto, aby sme mohli spáliť Budapešťské memorandum, aby lepšie horelo. Ale zhorelo pre nás už v paľbe ruských vojsk. Je toto NATO, čo sme chceli, je toto Aliancia, ktorú ste vybudovali?" povedal.

Dali ste zelenú ďalšiemu bombardovaniu

Okrem toho povedal, že odmietnutím vytvorenia bezletovej zóny dnes vedenie NATO dalo zelenú ďalšiemu bombardovaniu ukrajinských miest a dedín. „Neviem, koho môžete brániť a či môžete brániť svoje vlastné krajiny, členské krajiny: nemôžete nás vykúpiť litrami paliva za litre našej krvi preliatej za našu spoločnú Európu, za našu spoločnú slobodu, za naša spoločná budúcnosť,“ povedal.

https://www.hlavnydennik.sk/2022/03/04/trump-usa-idu-do-pekla

Poznámka: Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD. 

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik