Nahnevaní starostovia: Potrebujeme informácie!
05 | 03 | 2022 I Eka Balaskova

Viacerí starostovia obcí pri hraniciach s Ukrajinou si sťažujú na slabú informovanosť. Nevedia totiž, ako si nárokovať náklady súvisiace s vojnovým konfliktom na Ukrajine, píše Pluska.

Viazne komunikácia

Tvrdí to aj primátor Sobraniec, Pavol Džurina. Ten je ZMOSom poverený na distribúciu hunanitárnej pomoci, zabezpečením zázemia pre dobrovoľníkov na priechodoch, ale aj komunikáciou so štátnou správou. "Výmena informácií viazne. Komunikácia zďaleka nezodpovedá mojej predstave, je veľa problémov, ktoré treba riešiť," povedal  Džurina.

V Pekingu máme ZLATO! Henrieta Farkašová so svojim navádzačom to dokázali
Mnohí slovenskí paralympionici šli do Pekingu obhájiť svoje medajlové pozície. Tak to je aj v prípade Henriety Farkašovej. So svojim navádzačom Martinom Motyko Ďalšia Slovenka štvrtá Je ňou mladučká Alexandra Rexová. Podľa Nového času za víťazkou... Čítať ďalej
05 | 03 | 2022 | Eka Balaskova

Nemajú na to

Džurina poukázal na fakt, že obce od začiatku konfliktu poskytujú utečencom pomoc, no tieto výdavky sú nad ich možnosti. Pluska informuje, že problémom je kompenzácia nákladov na ubytovanie doborvoľníkov pôsobiacich na hraničných priechodoch. Lukáš Baňacký je ZMOSom poverený riešiť oblasť núdzového civilného plánovania sa v piatok vo Vyšnom Nemeckom vyjadril, že situácia by sa mala zmeniť po zasadnutí krízového štábu.

Kompatibilita štátu a samospráv

"Zabezpečím, aby všetky systémové postupy, ktoré samospráva spustila, boli plne kompatibilné s jednotným postupom v rámci štátnej pomoci. Aby sme doladili to, čo je potrebné doladiť, aby sme zvýšili účinnosť v oblastiach, kde to ešte nefunguje tak, ako by sme si predstavovali," deklaroval. Zároveň sa všetkým starostom a primátorom zapojeným do humanitárnej pomoci poďakoval za ich doterajšie nasadenie.

Budúce mamičky pozor: Nastanú zmeny v príspevku pri narodení dieťaťa?
Skupina koaličných poslancov na marcovú schôdzu NR SR predložila návrh zákona, podľa ktorého by sa príspevok pri narodení dieťaťa mohol korigovať. Informovala o tom spravodajská televízia Ta3. Ako je to v súčasnosti "Stáva sa, že žena má druhé... Čítať ďalej
05 | 03 | 2022 | Eka Balašková

Poznámka: Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD. 

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik