Donald Trump - je vinný z minuloročného útoku na Kapitol?
03 | 03 | 2022 I Eka Balašková

6. januára 2021. Asi celý svet sleduje útok na Kapitol.

Aktuálne ho vyšetruje výbor Kongresu. Ten podľa agentúry Reuters uviedol, že bývalý prezident sa mohol dopustiť trestného činu.

Mohol tomu zabrániť

V stredu, 3. marca 2022 užší výbor Snemovne reprezentantov USA zverejnil zistenie, že Donald Trump sa potenciálne podieľal na sprisahaní a mohol zabrániť udalostiam, ktoré sa 6. januára 2021. stali. Členovia výboru už skôr zvažovali odovzdanie dôkazov o Trumpovom trestnom konaní ministerstvu spravodlivosti USA. Bol by to síce symbolický krok, ale zvýšil by tlak na generálneho prokurátora USA Merricka Garlanda, aby obvinil bývalého prezidenta. 

Existujú dôkazy

"Výbor má tiež dôkazy na to, aby dospel k záveru, že prezident a členovia jeho kampane boli zapojení do zločineckého sprisahania s cieľom zdiskreditovať Spojené štáty," informuje Reuters.  Zástupcovia Trumpa okamžite zareagovali na žiadosti o komentár a Trump opakovane označil vyšetrovanie výboru za politicky motivované. Súčasťou spisu je aj mailová komunikácia z daného dňa. V jednom z mailov podľa agentúry Reuters právnik vtedajšieho viceprezidenta Mikea Pencea povedal, že žiadni sudcovia nepodporia právnu stratégiu na zvrátenie Trumpovej porážky vo voľbách.

Nakupujete kvantá liekov s úmyslom pomôcť? Nerobte to!
Množstvo ľudí s úmyslom poslať lieky na Ukrajinu, ich skupuje v bežných lekárňach. Portál tvnoviny.sk informuje, že Ministerstvo zadravotníctva SR oznámilo, že štát bude Ukrajinu zásobovať liekmi sám. Treba na to povolenie Ľudia, ale aj... Čítať ďalej
03 | 03 | 2022 | Eka Balaskova

Poznámka: Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD.

 

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydenni