Takéto krivenie objektivity som ešte nezažil - zaznelo na TB Smeru
01 | 03 | 2022 I Emanuel Orban

Témou dnešnej tlačovej besedy sú aktuálne politické otázky. Je prístupná na videoportáli strany SMER-SD. Zverejňujeme ju tiež na konci textu.

V úvodnej časti predseda strany SMER-SD Róbert Fico vysvetľuje, že nikto z účastníkov besedy nebude mať nasadené ochranné prvky tváre(rúško, respirátor), lebo podľa našej vlády sa covid skončil.

To čo naša vláda stvára v súvislosti so situáciou na Ukrajine nemá obdobu. "Dámy a páni myslím si, že je veľmi potrebné, aby na Slovensku zaznieval podstatne silnejšie opozičný hlas. Dnes sme svedkami neuveriteľnej jednofarebnej propagandy. Zažil som za 30 rokov všeličo, ale takého krivenie objektivity som ešte ani nevidel, ani v tých najvypuklejších politických situáciách, ktoré sme na Slovensku zažili. Myslím si, že by bolo vhodné keby na jednej strane pozerajúc sa na rozhodnutie parlamentu z piatku, kedy bola zavedená cenzúra, ste dávali priestor aj iným názorom, ako tie ktoré šíri pani Čaputová, Heger, Nad a Korčok. Pravda je úplne niekde inde.“

SMER odmieta vojnu i okupovanie Ukrajiny

Róbert Fico vo svojom prejave jasne deklaruje, že odmieta okupovanie Ukrajiny vojskami Ruskej federácie. Ide o hrubé porušenie medzinárodného práva. Navyše podľa neho ide o konflikt medzi USA a Ruskou Federáciou, tieto veľmoci by mali medzi sebou vyjednávať.  Zaujíma rovnako suverénny postoj ako v prípade bombardovania Belehradu vojskami NATO. Podľa neho je veľmi zarážajúce, že nikto z médií neatakoval poslanca Osuského za minulotýždňový výrok v parlamente „Srbi si bombardovanie zaslúžili.“

Vojenský konflikt vplýva aj na životnú úroveň ľudí na Slovensku. Slovensko je v pozícii malej armády a ekonomiky, preto nie je žiaduce ak sa miešia do záležitostí cudzieho štátu(napr. dodávky zbraní a munície). 

Čo by robil SMER ak by vládol ? 

Predseda strany SMER-SD konštatuje, že Slovensko nemá nič s konfliktom a preto odmieta bizarné snahy Čaputovej, Hegera, Nada a Korčoka votrieť sa do priazne americkej administratívy. Podľa neho cenzúra slúži na lynčovanie opozície a bezbrehé zneužívanie trestného práva. Preto je potrebné podporovať dialóg a mierové riešenie situácie. 

Osobné stanoviská strany SMER-SD

„Som rád, že na územie Slovenska prichádza 50 českých policajtov v rámci tzv. frontexu, ktorí majú zabezpečovať dôslednejšiu ochranu Schengenskej hranice a práve tu ide o to selektovať ľudí." konštatoval predseda strany SMER-SD Róbert Fico. Tu zdôraznil, že je potrebné rozlišovať medzi ekonomickými a vojnovými migrantmi. Hranice majú byť preto dôslednejšie chránené. 

"Odmietam kolektívnu vinu voči všetkým Rusom. Je to hanebné. TO chceme odsúdiť každého umelca a športovca kvôli konfliktu." vyjadrenie Róberta Fica na margo správania oficiálnych médií a politických strán voči Nasti Kuzminovej. Odmieta akýkoľvek lynč voči jej osobe. Mimoriadne naivne vyznieva krok poslancov a mestského zastupiteľstva zobrať parkovacie miesta ruskej ambasáde. 

Prinesie zajtrajšok nádej?
Druhé kolo rusko-ukrajinských rozhovorov sa uskutoční 2. marca — informuja ruská tlačová agentúra TASS. Uvádz, že Ukrajina požadovala prímerie a stiahnutie ruských jednotiek zo svojho územia Ďalšie kolo rokovaní medzi ruskou a ukrajinskou... Čítať ďalej
01 | 03 | 2022 | Ivan Brožík