Trnavská automobilka má ubytovanie i prácu pre rodiny ukrajinských zamestnancov
26 | 02 | 2022 I TASR/Diana Zaťková

Trnavská automobilka Stellantis Slovakia je pripravená vyjsť v ústrety potrebám svojich kmeňových ukrajinských zamestnancov v súvislosti s konfliktom na Ukrajine. Informoval o tom hovorca Peter Švec.  

 „Naši ukrajinských kolegov ubezpečujeme, že stále majú istotu zamestnania. V prípade, ak si potrebujú zobrať voľno, vieme vyhovieť,“ uviedol.

Spoločnosť je pripravená pomôcť aj spôsobom poskytnutia ubytovania a zamestnania  rodinným príslušníkom, ak ich chcú ukrajinskí zamestnanci priviezť na Slovensko. Má možnosti vo vlastných ubytovacích zariadeniach, na pracovné posty v automobilke môžu nastúpiť v prípade záujmu umiestniť sa na slovenskom pracovnom trhu po náležitom zaškolení.

„V tejto chvíli chceme vyjadriť podporu kolegom z Ukrajiny, ich blízkym, ako aj všetkým ľuďom, ktorí trpia pre konflikt v ich vlasti,“ doplnil hovorca.

Becík podáva pomocnú ruku ukrajinským utečencom
Starosta obce Dvory nad Žitavou Branislav Becík sa vo svojom zverejnenom statuse na sociálnej sieti pridáva k solidárnej spolupráci krízového štábu pri riešení problémov integrácie vojnových utečencov z Ukrajiny. Becík ponúka priestory... Čítať ďalej
26 | 02 | 2022 | Emanuel Orban