Noc bola náročná
26 | 02 | 2022 I Rasťo Ekkert

Starosta Kyjeva Vitalij Kličko povedal, že v hlavnom meste nie sú žiadne ruské jednotky, ale nepriateľ sa snaží preniknúť do mesta, najmä z Gostomelu a Žitomyru. Informuje ukrajinská agentúra Interfax.

Agresori sa snažia preniknúť do mesta

„Noc bola ťažká, ale v hlavnom meste nie sú žiadne ruské jednotky. Nepriateľ sa snaží preniknúť do mesta, najmä z Gostomelu v Žytomyre, kde boli agresori zneškodnení.“ Povedal Kličko.

V Kyjeve sa po celú noc bojovalo
Štátna správa mesta Kyjev dnes ráno oznámila, „obyvatelia Kyjeva a obyvatelia hlavného mesta neopúšťajte svoje domovy kvôli pouličným bitkám v meste.“ Píše ukrajinská agentúra Interfax. Ukryte sa V súvislosti s aktívnym nepriateľstvom v uliciach... Čítať ďalej
26 | 02 | 2022 | Rasťo Ekkert

Zostaňte v úkrytoch

Požiadal všetkých obyvateľov, aby zostali v krytoch, keďže nepriateľ má v úmysle zaútočiť zo vzduchu.

Sláva Ukrajine

"Bude to ťažké, ale musíme to prežiť. S nami je armáda, s nami obrana, s nami spravodlivosť. Sláva Ukrajine!,"  zdôraznil primátor.

V Kyjeve sa ozýva paľba a výbuchy; zasiahli údajne aj elektráreň
V ukrajinskom hlavnom meste Kyjev zaznelo v piatok večer prinajmenšom päť výbuchov. Agentúra Reuters s odvolaním sa na výpovede svedka uviedla, že v meste bolo počuť aj delostreleckú paľbu. Ďalší svedok zmienil zase intenzívnu streľbu ozývajúcu sa... Čítať ďalej
25 | 02 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Pozor, je tu cenzúra!

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Vždy sme boli radi, ak ste si naše články zdieľali aj na FB. Tam sa ich však vďaka cenzúre a brigádnickym udavačom „závadného obsahu“ zjavuje čoraz menej. My však odmietame tak cenzúru, ako predstavu podľahnúť udavačom, samozvaným, no dočasným majiteľom a strážcom jedinej – ich – prípustnej pravdy.

Na FB zostávame s tým, čo nám „dovolia“, na Telegram prechádzame so všetkými článkami bez cenzúry.

Nájdete nás tu: https://t.me/hlavnydennik

Ďakujeme za vaše nové a pribúdajúce návštevy. Redakcia HD.