V Kyjeve sa po celú noc bojovalo
26 | 02 | 2022 I Rasťo Ekkert

Štátna správa mesta Kyjev dnes ráno oznámila,  „obyvatelia Kyjeva a obyvatelia hlavného mesta neopúšťajte svoje domovy kvôli pouličným bitkám v meste.“ Píše ukrajinská agentúra Interfax.

Ukryte sa

V súvislosti s aktívnym nepriateľstvom v uliciach ukrajinského hlavného mesta Kyjevská mestská štátna správa žiada Kyjevčanov a obyvateľov mesta, aby v prípade sirény zostali v úkryte alebo doma.

Boje v uliciach

"V uliciach nášho mesta sa bojuje. Prosíme, zachovajte pokoj a buďte maximálne opatrní! Ak ste v úkryte - neopúšťajte ho teraz. Ak ste doma - nechoďte k oknám, nechoďte na balkóny. Skryte sa v interiéri, napríklad v kúpeľni, a prikryte sa niečím, čo zabráni zraneniam od úlomkov, guliek," uvádza sa v odporúčaní zverejnenom Štátnou správou mesta Kyjev.

Opakované útoky zo vzduchu

Kancelária primátora zdôraznila, že v prípade sirény (signál „Air Alarm“) je potrebné okamžite ísť do najbližšieho krytu. Štátna správa mesta Kyjev tiež pripomenula, že v Kyjeve je zavedený zákaz vychádzania, ktorý trvá od 22:00 do 7:00. "Drž sa a ver našej armáde!" - je to uvedené v správe.

V Kyjeve sa ozýva paľba a výbuchy; zasiahli údajne aj elektráreň
V ukrajinskom hlavnom meste Kyjev zaznelo v piatok večer prinajmenšom päť výbuchov. Agentúra Reuters s odvolaním sa na výpovede svedka uviedla, že v meste bolo počuť aj delostreleckú paľbu. Ďalší svedok zmienil zase intenzívnu streľbu ozývajúcu sa... Čítať ďalej
25 | 02 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Pozor, je tu cenzúra!

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Vždy sme boli radi, ak ste si naše články zdieľali aj na FB. Tam sa ich však vďaka cenzúre a brigádnickym udavačom „závadného obsahu“ zjavuje čoraz menej. My však odmietame tak cenzúru, ako predstavu podľahnúť udavačom, samozvaným, no dočasným majiteľom a strážcom jedinej – ich – prípustnej pravdy.

Na FB zostávame s tým, čo nám „dovolia“, na Telegram prechádzame so všetkými článkami bez cenzúry.

Nájdete nás tu: https://t.me/hlavnydennik

Ďakujeme za vaše nové a pribúdajúce návštevy. Redakcia HD.