Kyjev majú Ukrajinci zatiaľ pod kontrolou
26 | 02 | 2022 I Diana Zaťková

Poradca ukrajinského prezidenta tvrdí, že situácia na predmestiach Kyjeva je "pod kontrolou", informuje CNN.

Mihailo Podoliak, hlavný poradca ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, v sobotu skoro ráno povedal, že ruské sily sa pokúsili "doniesť do mesta Kyjev maximálne množstvo techniky".

Povedal však: "V súčasnosti je situácia na predmestiach a okolí pod kontrolou."

V ukrajinskej televízii sa vyslovil, že v meste sú "oddelené sabotážne a prieskumné skupiny", no polícia a jednotky územnej sebaobrany "aktívne proti nim pracujú".

Bitka v meste 

Už v sobotu ukrajinské ministerstvo vnútra varovalo obyvateľov Kyjeva, že boje prebiehajú na uliciach, a vyzvalo civilistov, aby si vyhľadali úkryt a zostali vnútri. Pred úsvitom bolo počuť streľbu v blízkosti centra mesta po niekoľkých hodinách hlasných výbuchov v hlavnom meste a okolí.

V Kyjeve sa po celú noc bojovalo
Štátna správa mesta Kyjev dnes ráno oznámila, „obyvatelia Kyjeva a obyvatelia hlavného mesta neopúšťajte svoje domovy kvôli pouličným bitkám v meste.“ Píše ukrajinská agentúra Interfax. Ukryte sa V súvislosti s aktívnym nepriateľstvom v uliciach... Čítať ďalej
26 | 02 | 2022 | Rasťo Ekkert

Pozor, je tu cenzúra!

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Vždy sme boli radi, ak ste si naše články zdieľali aj na FB. Tam sa ich však vďaka cenzúre a brigádnickym udavačom „závadného obsahu“ zjavuje čoraz menej. My však odmietame tak cenzúru, ako predstavu podľahnúť udavačom, samozvaným, no dočasným majiteľom a strážcom jedinej – ich – prípustnej pravdy.

Na FB zostávame s tým, čo nám „dovolia“, na Telegram prechádzame so všetkými článkami bez cenzúry.

Nájdete nás tu: https://t.me/hlavnydennik

Ďakujeme za vaše nové a pribúdajúce návštevy. Redakcia HD.