Sean Penn je na Ukrajine a pracuje na dokumente
25 | 02 | 2022 I Diana Zaťková

Čo potrebuje rozvíjajúca sa ukrajinsko-ruská kríza viac ako čokoľvek iné? Samozrejme, poriadnu dávku Seana Penna!

Sean Penn – dvojnásobný držiteľ Oscata -, ktorý má za sebou históriu zbližovania sa s diktátormi, vrátane Fidela Castra a Huga Cháveza, je na Ukrajine, kde sa nedávno zúčastnil na tlačovom brífingu v Kyjeve a stretol sa s ukrajinským prezidentským poradcom Alexandrom Rodňanským, píše CNN.

Ukrajinská kancelária prezidenta uviedla, že Penn prišiel do Kyjeva, aby „povedal svetu pravdu o ruskej invázii do našej krajiny“, podľa preloženého príspevku úradu na Facebooku spolu s fotografiou Penna na tlačovej konferencii vedenej prezidentovým poradcom.
"Naša krajina je mu vďačná za takýto prejav odvahy a čestnosti," napísal vo štvrtok úrad.
Statočný herec
„Sean Penn preukazuje statočnosť, ktorá mnohým iným chýba, najmä niektorým západným politikom,“ zverejnila ukrajinská vláda na Facebooku. „Čím viac takýchto ľudí – skutočných priateľov Ukrajiny, ktorí podporujú boj za slobodu –, tým rýchlejšie dokážeme zastaviť túto odpornú inváziu Ruska.
    Zelenskyj, ktorý bol pred začatím svojej politickej kariéry profesionálnym hercom, tiež zdieľal video zo stretnutia, ktoré mal s Pennom, v príbehu na Instagrame .
    Zdroj: Tlačová služba ukrajinskej operácie spoločných síl
    Hovorili o ruskej invázii
    Vláda uviedla, že Penn sa zúčastnil tlačových brífingov, stretol sa s podpredsedníčkou vlády Irynou Vereščukovou a hovoril s novinármi a vojenským personálom o ruskej invázii.
      Penn strávil čas na Ukrajine v novembri, keď sa stretol s ukrajinskými silami, keď vzrástlo napätie medzi krajinou a susedným Ruskom. V tom čase sa na facebookovej stránke ukrajinskej operácie spoločných síl uvádzalo, že Penn pracoval na dokumente o konflikte, informoval Business Insider v novembri, hoci táto facebooková stránka je odvtedy nedostupná.