Pôvodom ukrajinská herečka Erika Eleniak z Baywatchu: Som ohromená! Je to diabolské správanie!
26 | 02 | 2022 I Diana Zaťková

Herečka Erika Eleniak, ktorá stvárnila Shauni McClain v kultovom seriáli Baywatch, vystúpila proti Rusku po tom, čo Putin vtrhol do jej rodnej krajiny - Ukrajiny, píše portál Breitbart.

"Som ohromená. Som smutná a je mi zle z útoku na Ukrajinu a ukrajinský ľud,“ povedala vo štvrtok po invázii pre Fox News.

Eleniakovej prastarý otec z otcovej strany sa usadil v Kanade a bol súčasťou prvých skupín prisťahovalcov z východoeurópskeho regiónu, ktorí sa usadili v severskej krajine. Na toto dedičstvo je Eleniak „hrdá“.

Ukrajinské dedičstvo

„Som veľmi hrdá na svoje ukrajinské dedičstvo a na to, čo urobil môj pradedo Wasyl Eleniak, aby zlepšil život ukrajinskému ľudu,“ povedala.

Eleniak označila správanie Ruska za „diabolské“ a dúfa, že svet v tejto chvíli podporí ukrajinský ľud.

„Nemám slová pre úroveň diabolského správania, ktoré sa pácha, ale modlím sa, aby svet povstal na podporu ukrajinského ľudu a VŠETKÝCH ľudí, ktorých tento útok zasiahol,“ uzavrela.

Eleniakovej kariéra sa začala, keď hrala Elliottovu spolužiačku vo filme ET mimozemšťan Stevena Spielberga a pokračovala v 90. rokoch s rolou v Baywatch. 

Eleniak nie je jedinou celebritou s ukrajinskými koreňmi, ktorá vystúpila proti invázii. Maksim Chmerkovskij z Dancing with the Stars vo štvrtok vyzval ruský ľud, aby vystúpil proti Putinovi.

„Myslím si, že v civilizovanom svete 2022 to nie je spôsob, akým robíme veci. Myslím si, že ako silný národ, ktorý myslí dopredu a nie ako krajina tretieho sveta, Rusi musia vstať a skutočne niečo povedať, pretože nikto nevypočul ich názor,“ povedal .

„Toto všetko je ambícia jedného človeka v niečom, a akokoľvek to znie, akokoľvek pohodlne to znie v Moskve, akokoľvek pohodlne sa v Rusku cítite, len si nemyslím, že toto je správna vec a toto sú tie správne kroky,“ dodal.