Formula 1: Veľká cena Ruska za daných okolností nebude!
26 | 02 | 2022 I Diana Zaťková

Veľká cena Ruska sa ruší!  Formula 1 zrušila po štátnej invázii na Ukrajinu preteky, píše Guardian.

Predstavitelia motošportu nevydali žiadne odsúdenie Ruska, ale uviedli, že „je nemožné“ usporiadať preteky za súčasných okolností.

Očakáva sa, že stretnutie, ktoré sa má uskutočniť v septembri, bude v kalendári predbežne nahradené Tureckom, pričom okruh Istanbul Park Circuit je už v pohotovosti ako náhrada za potenciálne zrušenia súvisiace s Covidom.

Vo štvrtok večer sa generálny riaditeľ F1 Stefano Domenicali stretol s riaditeľmi tímov a FIA, aby prediskutovali GP Ruska, s jasným a rozšíreným názorom, že tento šport nemôže ísť do Ruska, kým je krajina zapojená do invázie na Ukrajinu.

Situácia je naozaj vážna: Už aj Taliban vyzýva na mierový dialóg!
Afganský Taliban uviedol, že sa „znepokojuje“ z možnosti civilných obetí na Ukrajine, informuje Guardian. Ministerstvo zahraničných vecí Talibanu vo vyhlásení uviedlo, že v súlade so svojou zahraničnou politikou zostanú neutrálni. "Islamský... Čítať ďalej
25 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

Usporiadať preteky v Rusku je jednoducho nepredstaviteľné

Šéf tímu Red Bull Christian Horner opísal myšlienku ísť do Ruska ako jednoducho nepredstaviteľnú a majster sveta Max Verstappen odmietol ísť pretekať do krajiny, ktorá vyhlásila vojnu susednému štátu. 

Sebastian Vettel z Astonu Martin bol prvým jazdcom, ktorý vyhlásil, že ak sa bude v invázii pokračovať, bude preteky bojkotovať.

Vyhlásenie F1 znelo: "Majstrovstvá sveta FIA Formuly 1 navštevujú krajiny po celom svete s pozitívnou víziou spájať ľudí a spájať národy. So smútkom a šokom sledujeme vývoj na Ukrajine a dúfame v rýchle a mierové riešenie súčasnej situácie. Vo štvrtok večer Formula 1, FIA a tímy diskutovali o postavení nášho športu a záver je, vrátane názoru všetkých relevantných zainteresovaných strán, že za súčasných okolností nie je možné usporiadať VC Ruska."

UEFA rozhodla: Finále Ligy majstrov sa z Petrohradu presúva!
UEFA presúva finále Ligy majstrov po ruskej invázii na Ukrajinu z Petrohradu do Paríža, informuje portál Skynews. Finále Ligy majstrov sa pôvodne malo hrať v máji v Petrohrade, no po ruskej invázii na Ukrajinu sa veci zmenili. UEFA presunula... Čítať ďalej
25 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

Pozor, je tu cenzúra!

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Vždy sme boli radi, ak ste si naše články zdieľali aj na FB. Tam sa ich však vďaka cenzúre a brigádnickým udavačom „závadného obsahu“ zjavuje čoraz menej. My však odmietame tak cenzúru, ako predstavu podľahnúť udavačom, samozvaným, no dočasným majiteľom a strážcom jedinej – ich – prípustnej pravdy.

Na FB zostávame s tým, čo nám „dovolia“, na Telegram prechádzame so všetkými článkami bez cenzúry.

Nájdete nás tu: https://t.me/hlavnydennik

Ďakujeme za vaše nové a pribúdajúce návštevy. Redakcia HD.